Yeni Belediye Otobüsleri

Orjinal Resim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Devlet Malzeme Ofisinden satın alınan 10 belediye otobüsünün 6'sı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle hizmete sunuldu.


Yeni belediye otobüslerinin hizmete sunulması münasebetiyle gerçekleştirilen tören Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa İzzet Ersoy, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve bürokratları, belediye başkan yardımcıları, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, basın mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşti.


Açılış töreninde ilk olarak Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan söz aldı. Başkan Baysan yaptığı konuşmada, "Yeni halk otobüslerinin hizmete sunulması münasebetiyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Halk otobüsleri Çorlu Belediyesi tarafından 2011 yılında hizmete sunuldu. Birçok ilin gelerek bu işi nasıl başardınız diye sorduğu tek yer Çorlu'dur. Öncelikle bu konuda en büyük destekçimiz olan Çorlu halkına teşekkür ediyorum. Tabii ki ulaşım ve trafik bir günde halledilebilecek bir sorun değil. Nüfusu her sene % 10 oranında artan Çorlu'da böyle bir sorunun bir günde, bir ayda, bir senede çözülmesi mümkün değil. Ancak Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin bir çalışmasıyla işleme konulan trafik mastır planı çerçevesinde gerek Çorlu'da, gerek Tekirdağ'da bu sıkıntı bir yerde halledilecektir. Bunun da burada müjdesini sizlere vermek istiyorum. Bu sıkıntıları çözmek ve rahat bir nefes alabilmek amacıyla ve bizi düşünen Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak ve daire başkanları Çorlumuza şu anda son model, her türlü imkanı olan, her şeyden önemlisi engellilerin de rahatlıkla seyahat edebilecekleri otobüsleri Çorlumuza getirdiler ve hizmete sunuyorlar.  Kendisine ve Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanı Zeki Gürcün'e teşekkür ediyorum. Bundan sonraki iş Çorlu halkınındır. Çorlu halkı bu otobüslere kendi otobüsleriymiş gibi sahip çıkacaktır. Bunun sözünü şimdiden veriyorum. Otobüslerimiz hayırlı olsun, tabanları düz bassın," dedi.


Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Sayın başkanın izah ettiği gibi Çorlu sorunları ötelenmemesi gereken ve derhal çözümlenmesi gereken bir ilçemizdir. Tekirdağ ilinin adrese dayalı nüfusu 906.732'dir. İl nüfusu bir yılda 30 bin arttı. Bunun 10 bininin Çorlu'dan olduğunu görüyoruz. Bu nedenle Çorlu'nun sorunlarının hızlı bir şekilde masaya yatırılması gerekiyor. Yeni almış olduğumuz otobüsün hayırlı olmasını diliyorum. İhtiyaç olduğu sürece yeni otobüsler alarak takviye edeceğiz. Ünal Başkanın dediği gibi otobüsleri kullanacak olan halkımız. Güzel kullansınlar ve rahat etsinler. Daha da önemlisi otobüslerin şehir içi trafiğinde düzgün kullanılmasıdır. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yakında Pamukkale Üniversitesi'nin yapmış olduğu mastır planı bitmiş olacak. Tekirdağ'ın köylerine dahi gerekirse bu araçlardan koyacağız. Çorlu halkının bize gösterdiği bu ilgi bizleri memnun etti. Bütün bu hizmetlerin sonunda 2019 yılına girdiğimiz zaman kazanan halkımız olsun, kazanan Çorlu olsun, kazanan Tekirdağ olsun. Her şey gönlünüzce olsun."


Son olarak Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç söz aldı. Kaymakam Kılıç yaptığı konuşmada, "Çorlu 235 bin nüfusuyla TÜİK rakamlarına göre 55 il merkezinden büyük bir ilçedir. Çorlu sorunlarıyla da beraber büyüyor aslında. Geleceğe yönelik bu adımları attıklarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak'a teşekkür ediyorum. Trafik Çorlu'nun en büyük sorunlarından bir tanesi. Ulaşımın artması ve sağlanması açısından bu konu önem arz ediyor. 2015 yılını Çorlu'da trafik yılı olarak ilan ettik. Trafik demek toplu taşıma araçlarının çok olması anlamına gelmiyor. Yayaların ve sürücülerin kurallara uyması, onların bilinçlendirilmesi de trafiğin içine giriyor. Bu sene İlçe Emniyet Müdürlüğümüzle beraber Çorlumuzda bir çalışma yapacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin de desteğiyle çeşitli etkinliklerimiz olacak. Yeni alınan otobüslerimizden engelli vatandaşlarımız da yararlanacak. Bu vesileyle Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum," dedi.


Daha sonra Çorlu Müftüsü Adem Gülmek'in eşliğinde dualar okundu ve kurban kesildi. Açılış töreni münasebetiyle kırmızı kurdele kesilmesinin ardından Cumhuriyet Meydanı'nda sergilenen otobüsler katılımcıların ziyaretine açıldı. Yeni belediye otobüslerinin hizmete sunulması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Devlet Malzeme Ofisi'nden satın alınan 10 otobüsten 6 tanesi hizmete sunulurken geri kalan 4 otobüs üretimden çıkar çıkmaz şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılmaya başlanacak.

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l