Çorlu Belediyesi Şehir Stadı

ÇorluBelediyesi tarafından Tekirdağ yolu üzerinde yapılan Şehir Stadının geceaydınlatma sistemi kuruldu.

20.193metrekare alan üzerinde 7.810 metrekare çim kaplamalı futbol sahası yapılanŞehir Stadında gece aydınlatma direkleri de kurularak çalışır hale getirildi. UEFAstandartlarına uygun olarak inşa edilen statta seyirciler için 2.256 kişilikçift taraflı tribün kuruldu. Aynı tesisin içerisinde toplam 609 metrekare alanasahip 2 katlı sosyal tesis bulunuyor. Sosyal tesisin içerisinde takımlar vehakemler için soyunma odaları da mevcut.

Konuylailgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Çorlu BelediyesiŞehir Stadında çalışmalarımızı tamamladık. Göreve geldikten sonra 1999 yılındahizmete sunduğumuz ve yıllardır atıl durumda bulunan Çırak Bayırı üzerindebulunan spor kompleksini yeniledik. Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri'ndeantrenman sahaları, bir adet kapalı spor salonu, Cumhuriyet Parkı bünyesindebasketbol-voleybol ve tenis kortları yaptık. Şehir Stadının da yapımıylabirlikte Çorlumuz önemli bir spor tesisine daha kavuşmuştur. Yerel takımlar veamatör kulüpler resmi maçlarını burada yapacaklar. Aydınlatma sistemitamamlandı. Şu anda tribünlerin üstü kapatılıyor. Tüm hazırlıklarımızıbitirdikten sonra bu tesisi hizmete sunacağız. Yerel kulüp ve takımlarımızınprofesyonel liglerde başarılı olarak Çorlumuzu başarıyla temsil etmelerini diliyoruz,"dedi.