Yeni Kardeş Şehrimiz

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi ile Bulgaristan'ın Haskovo İline bağlı Topolovgrad Belediyesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Çorlu Balkan Türkleri Derneği tarafından gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Avrupa Kültür Koridoru Çorlu - Sakar Projesinin son toplantısı Çorlu'da gerçekleştirildi. İlk olarak Avrupa Ufku Konulu Türk-Bulgar Konferansı düzenlendi. Konuşmacı Bulgaristan Agora Yönetim Kurulu Başkanı Emiliya Lisiçkova, Avrupa Kültür Politikaları'nı ve Bulgaristan'da gerçekleştirilen AB Projelerini slayt gösterisi eşliğinde anlattı.

Proje Müdürü Sezgin Engin, "Avrupa'daki Yeni Arkadaşlarım" adlı kitaptan Avrupa Komisyonuna iletilecek dostluk mesajlarını okudu.

Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov kültürel ve sosyal alanda işbirliğini kapsayan uzun vadeli bir protokol imzaladı.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, protokol töreninde yaptığı konuşmada, "Çorlu ve Topolovgrad Belediyeleri arasında imzalanmış olan kültürel işbirliği anlaşmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek isterim.    "Avrupa Kültür Koridoru Çorlu-Sakar" projesi bizi bir araya getirerek komşumuz Bulgaristan' ın tarihi, kültürü ve geleneklerine dahil etti. Bu proje sonrası şehrimiz farklılaştı. Büyük bir adım atarak yerel kurumları ve sivil toplum kuruluşlarını Avrupa değerlerine yakınlaştırdık. Çorlu ve Topolovgrad halkları artık birer dost. Bu dostluk sadece kültürel alanda kalmayacak, diğer birçok alanda da gelişim gösterecektir. Çorlu Balkan Türkleri Derneğine, Çorlu Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine, Çorlu Belediyesinin 'Kültür ve sosyal işleri' Müdürlüğüne ve tabiî ki de  Topolovgrad "Sveti.Svveti. Kiril ve Metodiy-1894" - Kültür Merkezine bu kültürel işbirliği anlaşmasına katkıda bulundukları için  teşekkürlerimi sunarım. Eminim ki, bu projenin sonuçları tüm Çorlu halkı için faydalı olacaktır. Çorlu ve Topolovgrad şehirlerinin vatandaşlarına sağlık ve başarılar dilerim. Ümit ederim ki, bu proje iki bölgenin insanları için de faydalı olacak ve diğer girişimlerin de başlangıcı olacaktır," dedi.

Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov, "Uzun vadeli kültürel işbirliği anlaşması Topolovgrad Belediyesi için büyük bir başarıdır. Bu anlaşma ile sanatsal ve kültürel kurum ve kuruluşlar için imkanlar doğmuştur. Kültürel gelenekleri olan Çorlu gibi büyük bir ilçe ile partner olmak Topolovgrad Belediyesi olarak bizim için onurdur. Tüm içtenliğimle Ünal Baysan'a uzattığı dostluk eli için teşekkür ederim. Lütfen Topolovgrad halkının bu teşekkür dileklerini kabul edin. Çorlu Balkan Türkleri Derneği'ne, "Avrupa Kültür Koridoru Çorlu-Sakar" projesine katkıda bulunan diğer katılımcılara ve ayrıca bu dostluk yolunu açan "Sveti Sveti Kiril ve Medotiy-1894" Topolovgrad Kültür ve Sanat Merkezi'ne teşekkürlerimi sunarım. Topolvgrad şehrinin diğer kurum ve kuruluşlarının da Çorlulu dostlarımızla böyle projeler gerçekleştirmesi beni çok sevindirir. Çorlu Belediye Başkanını ve burada bulunan herkesi temin ederim ki en büyük arzu ve sorumluluk ile anlaşmamızda var olan faaliyetleri yerine getireceğim. Herkes adına misafirperverliğiniz, Ünal Baysan'ın içten kardeşliğine, Sayın Sezgin Engin'e, bu şehrin yöneticilerine ve en çok da Çorlu halkına teşekkürlerimi ifade ederim.  Bu güzel şehrin insanlarına sağlık ve başarılar diliyorum. Sizler her zaman bizim kalbimizde kalacaksınız!" diye konuştu.

Protokol İmza töreninin sona ermesinin ardından Memduh Şevket Esendal Sahnesi'nde Çorlu ve Topolovgrad Folklor ekiplerinin katılımıyla halk oyunları gösterisi yapıldı. Gösterinin sonunda proje ortaklarının Türk ve Bulgar katılımcıları sahneye çıkarak toplu bir şekilde halay çektiler.

Avrupa Kültür Koridoru Çorlu-Sakar Projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov ve beraberindeki misafir heyetin Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı ziyaretiyle devam etti. Çorlu ve Topolovgrad şehirleri arasında kültürel, sosyal ve ekonomik alanlarda işbirliğini geliştirmeye yönelik yapılabilecek çalışmalar hakkında konuşuldu.

Daha sonra Memduh Şevket Esendal Sahnesi fuayesinde "Çorlu'nun Avrupa'daki Yeri" adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Projede gerçekleştirilen etkinliklere ait fotoğrafların yer aldığı sergi, ev sahibi ve misafir heyetler tarafında ilgiyle incelendi. Sergide yer alan fotoğraflar daha sonra Topolovgrad Kültür ve Sanat Merkezi'nde de sergilenecek.

Topolovgradlı heyet son olarak, Çorlu Balkan Türkleri Derneği'nin düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü eğlencesine katıldı.

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l