Kapalı Spor Salonu Açılışı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından yaptırılan yeni kapalı spor salonu görkemli bir açılış töreniyle hizmete girdi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve belediye yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılış törenine Tekirdağ Milletvekilleri; Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Yenice Belediye Başkanı Mızrap Topaloğlu, Makedonya Kumanovo Belediye Başkanı Goran Miteski, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak ve yönetim kurulu üyeleri, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum ve yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, sporcular, sporseverler ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "En kutsal yatırım insanlara ve gençliğe yapılan yatırımdır. Çorlu Belediyesi olarak gençliğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Gençlerimize pek çok alanda yatırım yaptık, spor alanı da bunlardan biridir. Ahmet Taner Kışlalı Spor Kompleksini atıl durumdan kurtardık ve Trakya'da örneği olmayan bir şekle dönüştürdük. Bu kompleksin aynısından bir tane Yeşiltepe ve Sağlık Mahallesine yapacağız. Çalışmalarımız sürüyor, kısa zamanda tamamlanacağını umuyorum. Ancak bu tesisin daha büyüğünü Tekirdağ yolu üzerinde yapıyoruz. Karşılıklı bin 500 kişilik tribünü olan, VIP odaları bulunan tesisi Kasım ya da Aralık ayında Çorlulu gençlerin hizmetine kazandıracağız. Ahmet Taner Kışlalı Tesislerinde oynanan maçların daha büyükleri burada Çorlu'da oynanacak. Çorlu Belediyesi olarak yaptıklarımız ve yapacaklarımız bunlarla sınırlı değil. Bütün bunların yanında 11 tane basketbol sahası, 6 tenis kortu, Çorlu'nun değişik mahallelerinde 50 takım fitness grubu kazandırdık. Buradan sizlerle bir de müjdeyi paylaşmak istiyorum. Yıllardır atıl vaziyette duran Havuzlar Parkının muhteşem şekle dönüşmesi için kazmayı vurduk. 15 gün sonra temel atma töreni gerçekleştirilecek. Tesiste sevgi yolu, çay bahçesi, restoran, basketbol sahası, tenis kortu, açık hava sineması yer alacak. Bu tesisi de kısa zamanda Çorlu halkının hizmetine sunacağız. Havuzlar Projesinin tamamlanmasının ardından festivallerimizi artık Havuzlar Parkında yapacağız. Gençlere ve sporculara fazlasıyla önem veriyoruz. İlköğretim ve lise öğrencilerine 5 bin adet spor malzemesi dağıttık. Bunların içinde eldivenden, karate üniformasına, yağmurluktan rakete, kasktan maç formasına kadar pek çok ürün bulunuyor. Çorlu Belediyesi olarak gerek mahalli yarışmalarda, gerekse ulusal ve uluslar arası yarışmalarda derece elde eden sporcularımızı ödüllendiriyoruz. Başarılı sporcularımızı bundan sonra da ödüllendirmeye devam edeceğiz. Kapalı Spor Salonunun açılışı öncesinde gençlerimizin heyecanını görüyorum, bu salonun bitirilmesini biz de tıpkı sizler gibi heyecanla bekledik. Çorlu Belediye Spor kulübü Basketbol takımı bu yıl bölgesel ligde mücadele verecek son dönemde antrenmanlarını bu salonda yapıyorlar. Bu salon spor müsabakalarının yanı sıra toplantılar, konserlere de ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda fitness merkezi olarak da ücretsiz bir şekilde hizmet verecek. Kapalı Spor Salonunun temeli atılalı bir sene oldu sözümüzü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu salonun bir benzerini önümüzdeki yıl gerçekleştireceğiz. Spor kompleksinin yanı sıra Bülent Ecevit Bulvarı konusunda da bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bülent Ecevit bulvarında artık son asfaltı atıyoruz. Tekirdağ yolundan Bülent Ecevit Bulvarına giriş yapan bir araç 7 dakika sonra Yeni Devlet Hastanesine ulaşmış olacak," dedi.

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, "Türkiye'nin birçok ilinden daha büyük olan Çorlumuz nihayetinde hak ettiği Çorlu'ya yaraşır bir spor salonuna kavuşuyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Bu spor salonunun sağlam vücutlu, sağlam bireyler yetiştireceğinden eminim. Çorlu Belediyesi'nin yaptırdığı spor salonu gençlerimizin gelişimine büyük katkı sağlayacaktır," diye konuştu.

Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, "28 Temmuz 2010 tarihinde bu tesisin temellerini hep birlikte atmıştık. Şimdi de bu tesisin açılışının gururunu yine hep birlikte yaşıyoruz. Bir süre önce boş bir arazi olan bu yerde artık gençlerimiz spor yapacak. Çorlu'nun bu kazanımından ötürü Belediye Başkanı Ünal Baysan ve tüm belediye personeline sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal belediyeciliğin somut örneği olan bu salon, zeki, çevik aynı zamanda ahlaklı sporcular yetiştirecektir," diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın bu tesisin yapılmasında çok büyük emeği var. Çünkü Ünal Baysan gençleri, kitle sporunu ve insanlara hizmet vermeyi seviyor. Bugün burada açılan spor salonu sosyal demokrat belediyelerin yaptığı hizmetlere en güzel örneklerden biridir. Sosyal demokrat belediyelerin hizmetlerinin yanında bazı kusurları da var. Bizim kusurumuz pireyi deva yapamamak. Başkaları bu tesisleri yaparken ortalık birbirine giriyor. Çorlu'da bir sürü hizmet yapılıyor. Çorlu Avrupa kenti olma yolunda hızla ilerliyor, Çorlu neredeyse olimpiyatlara talip olacak," diye konuştu.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, "Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonunun açılışında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bizde vaat edilen tarihte açılış yapmak çok nadir görülen bir durumdur. Başkanımızın bu tesisi vaktinde açması çok nadiren görülen bir durumdur. Çorlu Belediyesi son yıllarda eğitim, gençlik, spor ve şehrin altyapısı için büyük yatırımlar yapıyor. Belediyemiz bu konuda büyük gayret ve mesai içerisinde. Belediye başkanımızı, başkan yardımcılarını, meclis ve encümen üyelerini, her safhada emek veren herkesi tebrik ediyorum. Çorlu'ya hizmet verenlere minnet ve şükran duygularımızı hem bugün hem de gelecekte bildirmeliyiz. El ele gönül gönüle, omuz omuza vererek hizmetlere devam etmeliyiz. Bu birliktelik, paradan ve mesaiden daha önemlidir. Millet olarak bazı şeyleri yapma konusunda başarısız değiliz, güzel şeyler yapıyoruz ancak başarısızlığımız yapılanı korumada ve yaşatmada başarısızız. Bu tesisi koruyalım, kollayalım,  yaşatalım çevremizdeki insanların da yararlanması için teşvik edelim," diye konuştu.

Çorlu Belediyesi Kapalı Spor salonunun açılış töreninde Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği kutlama mesajları okundu. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından halk oyunları gösterileri, miniklerin aerobik gösterisi ve Çorlu Belediyesi Spor basketbol takımı ile Kırklareli Belediyesi basketbol takımlarının açılış maçı yapıldı.

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l