Halkın Otobüsleri Geliyor

Orjinal Resim

"Tarih, cesur karar verenleri yazar," bu sözler Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a ait. Çorlu halkının hizmetine sunulmak üzere alınan halk otobüslerinin tanıtım töreninde açıklamalarda bulunan Başkan Baysan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

 

Halk tarafından merakla beklenen Halk Otobüslerinin üç ayrı modelinin birer örneği Atatürk Meydanı'nda sergilenerek görücüye çıktı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinden sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, halk otobüslerini tanıttı. Halkın büyük bir ilgi ve merakla katılım gösterdiği tanıtım toplantısında, kırmızı bez ile örtülen üç otobüs Çorlu halkına takdim edildi. Açılış toplantısına Belediye Meclis Üyeleri, resmi kurumların temsilcileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum örgütleri, Belediye çalışanları ve basın mensupları katıldı.

 

Başkan Baysan, konuşmasında, "Bu yıl Çorlu Belediyesi Meclis Üyelerinin, Ocak ayında almış olduğu, Çorlu şehir içi ulaşım kararı neticesinde Çorlu Belediyesi, Meclis Üyeleri tarafından yapılan çalışmalar neticelenmeye başlamıştır. Uzun araştırmalar sonunda Çorlu halkının daha rahat, daha disiplinli, vatandaşların lehine olacak şekilde araç alımı konusu, incelenerek karara bağlanmıştır. Devlet Malzeme Ofisi'nden, ilk etapta 65 modern otobüs alınmasına karar verildi. Daha sonra sayısı arttırılacak. Bugün burada Belediye Meclis Üyelerinden oluşan komisyonun, çalışmalarının neticesinde almayı düşündüğümüz, otobüslerimizi Çorlu halkına takdim edeceğiz. Bizim sizlerden isteğimiz, bu araçlara sahip çıkmanızdır. Daha ucuz, daha rahat bir şekilde seyahat etme imkânı doğacak. Ayrıca öğrencilerimizi indirimli, belirli günlerde de halkımızı ücretsiz olarak bu hizmetlerimizden yararlanacaktır. Engellilerin rahatlıkla yararlanabileceği otobüslerimiz, sizlerin vermiş olduğu paralarla alınıyor. İyi bakarsak hep birlikte rahat edeceğiz. Bu kararı alan Belediye Meclisi ve komisyon üyelerine, çalışmalarından dolayı grup başkanlarına teşekkür ederim. Çorlumuza hayırlı olsun," dedi.

 

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, konuşmasını tamamladıktan sonra sürücü koltuğuna oturdu. Otobüslerin her birini gezen Başkan Baysan, araçların özelliklerini tanıttı. Her türlü teknik donanıma sahip olan otobüslerde, klima ve televizyon da bulunuyor. Ayrıca otobüslerde engelli vatandaşların kullanımı için rampa da mevcut. Otobüsleri inceleyen vatandaşlar beğendiklerini belirttiler. Halkın görüşlerini değerlendirmek amacıyla, Çorlu Belediyesi Halk Masası Birimi personeli tarafından da bir anket yapıldı.

 

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l