Çorlu 59 AKE Afet Hazırlıklarını Sürdürüyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin afetlere hazırlık ve bilinçlendirme çalışmalarına dün olduğu gibi bugün ve yarın da aynı kararlılıkla devam edeceğini sözlerine ekledi.

1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çorlu Belediyesi’nin toplumda afet farkındalığı oluşturma çalışmalarına değinerek açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Birey olarak, meydana gelen her deprem sonrası ‘Evimizde, iş yerimizde depreme yönelik şu tedbirleri alacağız.’ diyerek planlama yapıyoruz fakat yaptığımız planları nedense hiçbir zaman hayata geçirmiyoruz. Oysa alacağımız bazı küçük önlemler ile depremin bizler için oluşturduğu pek çok riski bertaraf edebiliriz. Bu sefer hep aklımızdan geçirdiğimiz ama her seferinde ertelediğimiz afete hazırlık planlarımızı Deprem Haftası kapsamında hayata geçirelim.” dedi.

Başkan Sarıkurt açıklamasının devamında, Çorlu Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturulan Çorlu Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekibi (ÇORLU 59 AKE) eğitmenlerince AFAD Başkanlığı tarafından yürütülen “Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi Projesi” kapsamında, Tekirdağ İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinasyonunda hâlihazırda kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili sivil toplum kuruluşlarına, teorik ve saha uygulamalı Depremde Arama ve Kurtarma Eğitimi verildiğini ifade etti.

Başkan Sarıkurt sözlerini şöyle sürdürdü: “Çorlu Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğümüz tarafından toplumda afet farkındalığının arttırılması amacıyla ilçemizde talep eden okul ve iş yerlerinde ‘Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi’ de verilmektedir. Çorlulu hemşehrilerimizin, Temel AFAD Gönüllüsü sisteminden Destek AFAD Gönüllüsü sistemine geçebilmeleri için Tekirdağ AFAD Müdürlüğü tarafından verilen eğitime katılmalarında eğitim salonu ve ulaşım alanlarında da belediyemizce destek olunmaktadır.

Çorlu Belediyesi tarafından sürdürülen bu çalışmalara ilave olarak 1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Çorlu Uğur Okulları, Cezzar Mustafa Ersin Ortaokulu ile Çorlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile KUTES Metal Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nde ‘Birey ve Aileler İçin Afet Bilinci Eğitimi’ verilmiş olup ekiplerimizce ayrıca semt pazarlarımızda, afet öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gereken çalışmaları konu alan ‘Depreme Hazırlık El Kitabı’ vatandaşlarımıza dağıtıldı.”

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    8.03.2024 16:21:22
  • Okuma Sayısı
    413

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l