´Ata´mızın Hatırasına Hep Birlikte Sahip Çıktık´

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, yapımı devam etmekte olan Atatürk Evi inşaatını ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Sarıkurt, “Ata’mızın hatırasını yaşatacak bu projeyi hayata geçiriyor olmaktan çok mutluyuz.” şeklinde konuştu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hatırasını kentimizde yaşatmak ve gelecek kuşaklara miras bırakmak adına Çorlulu vatandaşların da desteğiyle yükselen Atatürk Evi inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Çorlu Belediyesi tarafından başlatılan Atatürk Evi projesinin yapımına 10 Kasım 2019’da gerçekleşen temel atma töreninin ardından başlanmıştı. Pandemi sebebiyle bir süre yapımına ara verilen Atatürk Evi’nin inşaat çalışmaları yeniden başladı.

Başkan Sarıkurt İnceleme Yaptı

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ve ekibi, kaba inşaatı biten Atatürk Evi’nde incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar ile ilgili görüş alışverişinde bulundu. Yaptığı açıklamada Atatürk Evi’ne bağış yapan kuruluşlar ve vatandaşlara teşekkür eden Başkan Sarıkurt, “Atatürk Evi’mizin inşaatını üstlenen Zeki Yapı başta olmak üzere YTONG, Kaptan Demir Çelik End. ve Tic. A.Ş., Atılım Beton, KUR & SMS İnşaat A.Ş., Akgün Beton, İdriz Ticaret, Çimbeton A.Ş., Maköz İnşaat ve Emlak Ticaret Ltd. Şti., Yağmur Fidancılık, Gür Beton, Profel Mühendislik, Legend Teknoloji Hizmetleri, Rien Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti., Sinba İnşaat ve Redline Işık Ses Sistemleri’ne ayni yardımları için çok teşekkür ederim.

‘Tek Yürek Olduk’

Ayrıca maddi yardımda bulunarak bağış yapan Çorlu Kent Konseyi - Çorlu Zonguldaklılar Derneği’ne, Çorlu Halk Tiyatrosu’na, İpektül ve Konfeksiyon San. A.Ş.’ye, Çorlu Bahçeşehir Koleji’ne, Çorlu Cem Vakfı’na, Türkiye Sakatlar Derneği Çorlu Şubesi’ne, Çorlu Müzik Derneği’ne ve destekte bulunan yüzlerce yardımsever vatandaşımıza şükranlarımı sunuyorum.

Atatürk Evi projesine başladığımızda ‘Çorlu Ata’sı için tek yürek olacak.’ demiştik. Projemizi ayni ve nakdî yardımlarla destekleyen, Atatürk’ün doğduğu evi kentimizde görebilecek olmanın sevinciyle arayan soran, heyecanımıza ortak olan, bizleri cesaretlendiren tüm hemşehrilerimize yürekten teşekkür ediyorum. Kentimiz için, Ata’mız için tek yüreğiz…” şeklinde konuştu.

‘Kentimiz Adına Mutluyuz’

Atatürk Evi’ne destek olan vatandaşlar, “Ulu Önderimiz Atatürk’ün doğduğu evi Çorlu’da ziyaret edebilecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Atatürk’ün hatıralarını yaşatırken bir yandan da çocuklarımıza önemli bir kültürel miras bırakacağız. Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt’a ve Çorlu Belediyesi’ne bizlere manevi değeri yüksek böyle bir yapı kazandırdıkları için teşekkür ediyoruz. Bizler de Atatürk Evi’ne destek olarak tarihimize ve değerlerimize hep birlikte sahip çıkıyoruz.” şeklinde konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    18.06.2020 10:18:35
  • Okuma Sayısı
    1357

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l