1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun

Orjinal Resim

1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonunun öncülüğünde işçiler tarafından ağır çalışma koşullarının protesto edildiği ve nihayetinde başlatılan eylemler İşçi Bayramı'nın çıkış noktasıdır. Söz konusu tarihten günümüze 1 Mayıs; emekçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik taleplerini dile getirdikleri, emeğe ve çalışan haklarına saygının talep edildiği, beraberlik ve dayanışma ruhunun pekiştirildiği, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve hak arayışının gündeme geldiği bir gün olarak tarihte yerini almıştır. Dünyanın pek çok ülkesinde yüzyılı aşkın süredir kutlanan İşçi Bayramı, ülkemizde de 1923 yılından beri kutlanmaktadır.

Ülkemizde de; dünyanın birçok yerinde olduğu gibi işçilerin çalışma koşulları istenilen düzeye ulaşamamıştır. Ülkemizin en önemli sorunlarından biri kötü çalışma koşullarıdır. Alın teri ve emek, hak ettiği saygı ve değeri alamadığı gibi geleceğe umutla bakamamıştır. İstihdam arttırılmadan, ekonomik koşullar düzeltilmeden Türk halkının yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal adaletin sağlanması mümkün olamayacaktır.

Sosyal belediyecilik anlayışımızın gereği olarak bugüne değin, çalışanların ve emekçilerin her zaman yanında olduk. Başta iş sağlığı ve güvenliği olmak üzere işçilerin hak arayışlarına konusundaki girişimlerine, sendikal faaliyetlerine destek olduk. Bundan sonra da aynı ilkelerle çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle işçinin, emekçinin ve alın terinin bayramı 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutluyor; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Ünal BAYSAN

Çorlu Belediye Başkanı

 


        

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    30.04.2015 16:10:42
  • Okuma Sayısı
    5

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l