23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun

Orjinal Resim

23 Nisan 1920, Türk milletinin istiklal mücadelesi başlatarak egemenliğini ilan ettiği ve Cumhuriyetimizin en büyük kazanım ve kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı gündür. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan, barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak zeminde buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık eden evrensel bir bayramdır. Çocuklara armağan edilmesi ve dünyadaki bir çok ülkenin katılmasıyla kutlanan ilk ve tek bayram niteliğindedir. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yönüyle büyük anlamlarla yüklüdür.


Çocukları çok seven Atatürk, tarihimizdeki bu önemli dönüm noktasını bayram olarak çocuklara armağan ederken, geleceğin yetişkinlerine verdiği önemi, sevgisini, inancını ve güvenini göstermiştir. Atatürk'ün gelecek kuşaklara emaneti Cumhuriyet'in her alanda yücelmesi, ülkemizin gelişip güçlenmesi gençliğin çabalarıyla başarılacaktır. Cumhuriyet'in değiştirilemez nitelikleriyle her zaman genç ve dinç kalması en önemli sorumluluğumuzdur. Yetişen yeni nesiller onu en iyi biçimde anlamak için çaba göstermeli, onun örnek yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini çok iyi öğrenmelidir.


Bu düşüncelerle TBMM'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, çağdaş ve aydınlık yarınları hep birlikte görebilmek dileğiyle tüm çocuklarımıza ve yurttaşlarımıza esenlikler diliyorum.

Ünal Baysan
Çorlu Belediye Başkanı


KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    23.04.2015 09:25:48
  • Okuma Sayısı
    463

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l