Dünya Çocukları Çorlu´da Buluştu

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Çocuk Festivali başladı.

Arnavutluk, Arjantin, Endonezya, Kırgızistan, Makedonya, Meksika, Polonya, Rusya, Slovakya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen öğrenciler Çorlu'nun yeni mahalleleri olan Türkgücü, Önerler ve Seymen ilk ve ortaokullarında halk dansları gösterileri yaptı. Çorlulu öğrencilerin yanı sıra Dünya'nın dört bir yanından gelen öğrencilerin aynı ortamda yöresel halk oyunlarını sahneledikleri gösteriler müzikal ve görsel anlamda renkli bir şölene dönüştü.

Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı'nın da katıldığı gösterileri, öğrencilerin yanı sıra mahalle sakinleri de izledi. Çorlu'ya gelen misafir ekipler gösterilerin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinlik alanında bir araya gelerek toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. Ayrıca Arnavutluk ekibindeki öğrencilerden Bardhi'nin doğum günü de kutlandı.

Çorlu'nun yeni mahallelerinde başlayan etkinlikler Cumhuriyet Parkı'nda devam edecek.

21.04.2015 17:55:57