Başkan Baysan Çorlu´nun Yeni Mahalle Muhtarlarıyla Buluştu

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, düzenli olarak gerçekleştirilecek olan "Gönül Sohbetleri"nin ilkinde Çorlu'nun yeni mahallelerinin muhtarları ile bir araya geldi.


Tarihi Belediye Binası'nda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Deregündüzlü Mahalle Muhtarı Sedat Er, Maksutlu Mahalle Muhtarı Ali Topuz, Önerler Mahalle Muhtarı Kemal Erduran, Sarılar Mahalle Muhtarı Fuat Döner, Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, Şahpaz Mahalle Muhtarı Recep Soydan, Türkgücü Mahalle Muhtarı Nadir Uğur ve Yenice Mahalle Muhtarı Hasan Sezen katılırken Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt da yapılan toplantıda hazır bulundu.


Gerçekleştirilen toplantının başlangıcında Başkan Baysan ve Başkan Yardımcısı Sarıkurt mahalle muhtarlarına tarihi belediye binası tarihi, mimarisi ve restorasyon süreci hakkında bilgiler aktardı. Çorlu'ya tarihi bir bina kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Baysan, "Açılışını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiğimiz tarihi binamıza halkımız büyük ilgi gösteriyor. Haftanın belli günlerinde bu binamızda çeşitli sivil toplum örgütleri, dernekler, odalar gibi halkımız çeşitli kesimleriyle buluşmalar gerçekleştirecek ve onlarla diyalog kuracağız. Aynı zamanda tarihi belediye binamız dönemsel olarak çeşitli kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak,"dedi. Şehrimizde tarihi bina sayısının yok denecek kadar az olmasını dikkat çeken Başkan Baysan, "Çorlu Belediyesi olarak Çorlu'nun nadir tarihi binalarından olan Doğancalar'ın evini satın aldık. Söz konusu binayı önümüzdeki 3 yıl içerisinde eski bir 'Çorlu Türk Evi' konseptinde restore ederek Çorlu'ya kazandırılacak," dedi.


Çorlu'nun yeni mahallelerinin muhtarlarıyla yapılan toplantıda gerek Çorlu Belediyesi gerekse de Tekirdağ  Büyükşehir Belediyesi hizmet alanına giren yol ve asfaltlama, mezarlıklar, park ve bahçe, inşaat ve hayvancılık faaliyetleri gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Yapılan yerel seçimler sonucu göreve gelen yönetimlerin planlama ve programlama sürecinde olduğuna değinen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan önümüzdeki zaman zarfında dayanışma içerisinde birçok faaliyetin başarıyla hayata geçirileceğini dile getirdi. Toplantının sonunda mahalle muhtarlarına tarihi belediye binasını gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.


Tarihi belediye binasında ilki gerçekleştirilen "Gönül Sohbetleri" sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve resmi kurum temsilcileri ile yapılacak toplantılarla devam edecek.

 

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    27.01.2015 15:57:21
  • Okuma Sayısı
    904

FOTOĞRAFLAR

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l