Tarihi Belediye Binasında Sergiler Büyük İlgi Görüyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden hizmete sunulan tarihi belediye binasındaki fotoğraf ve resim sergisi büyük ilgi görüyor.

Restorasyon ve peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından 15 Ocak 2015 tarihinde binlerce vatandaşın katıldığı bir törenle hizmete sunulan tarihi belediye binasında fotoğraf ve resim sergileri yer alıyor. Üst kattaki sergi salonunda Çorlu'ya ait eski fotoğraflar, alt kattaki sergi salonunda ise Çorlu Belediyesi resim kursiyerlerinin yaptığı resimler bulunuyor. Tarihi belediye binasını ziyaret eden vatandaşlar Çorlu'da ilk fotoğrafların çekildiği tarihlerden günümüze kadar olan değişimi de görme imkanı buluyor. Balkan Savaşları, 1. Dünya Savaşı, Bulgar ve Yunan işgali, Cumhuriyet dönemi fotoğraflarının yanı sıra tarihi belediye binasının hizmet verdiği yıllarda Çorlu'ya gelen Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan ve Turgut Özal'ın fotoğrafları, Çorlu'nun geçmişinden kesitler sunuyor.

Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar fotoğrafları büyük bir ilgiyle inceliyor. Fotoğraflara bakarken geçmişi hatırlayan vatantaşlar, birbirleriyle anılarını paylaşarak eski günleri yad ediyorlar. Sergide dedelerinin, babalarının ve diğer yakınlarının fotoğraflarını gören vatandaşlar ayrı bir mutluluk yaşıyor. Tarihi belediye binasının restore edilerek yeniden hizmete sunulmasını memnuniyetle karşılayan vatandaşlar Başkan Baysan ve ekibine teşekkür ediyorlar.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    24.01.2015 14:44:11
  • Okuma Sayısı
    15

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l