Güncellenen E-İmar Uygulaması Yeniden Hizmete Sunuldu

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin teknolojik anlamda hayata geçirdiği E-İmar uygulaması, sistemde yapılan güncelleme ve yenileme çalışmalarının ardından yeniden hizmete sunuldu.

Çorlu Belediyesi'nin www.corlu.bel.tr adresli kurumsal web sitesi üzerinden adres, tapu ile imar durum bilgisi sunan ayrıca hem ada - pafta - parsel hem de adres bilgileriyle sorgulama imkanı sunan uygulama yeniden hizmete sunuldu. Vatandaşlarımızca yoğun bir şekilde kullanılan ve Belediyeye gelmeden imar durum bilgilerini öğrenebilmelerini sağlayan E-İmar uygulaması, imar planlarının revizyon çalışmasının tamamlanmasının ardından plan verilerinin  Kent Bilgi Sistemi ile uyumlu hale getirilmesi ile yeniden hizmete sunulmuştur.

Plan ve Proje Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Yeniden hizmete sunulan E-İmar uygulaması, vatandaşlarımızın tarafından etkin bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu uygulamada sunulan imar durumları bilgi amaçlı olup resmi belge niteliği taşımamaktadır. Ancak bilgi almak isteyen vatandaşlarımız, belediye hizmet binasına gelmek zorunda kalmaksızın imar plan notlarını inceleyip değerlendirme yapabilmektedir. Bu yönüyle kullanıcılara önemli kolaylıklar sağlıyor. Yenilenen E-İmar uygulaması yeniden hizmet vermeye başladığı 22.10.2014 tarihinden itibaren 2.738 vatandaşlarımız tarafından kullanılmıştır ve her geçen gün kullanım sayısı artmaktadır. Vatandaşlarımızın belediye gelmeksizin işlemlerini yapmalarını sağlamaya yönelik teknolojik yatırımlar yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz," dedi.

Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü'nün yaptığı diğer yenilikler hakkında bilgiler veren Ahmet Sarıkurt sözlerini şöyle sürdürdü: "Vatandaşlarımız 444 99 59 numaralı çağrı merkezimizi arayarak istek ve şikayetlerini iletebilir, hizmetlerimiz veya yaptırmak istedikleri işlemler hakkında bilgi alabilirler. Çağımızda hayatımızın vazgeçilmez araçları haline gelen mobil cihazlarla ilgili uygulamalarımız da App Store ve Google Play'de mevcuttur. "Çorlu Belediyesi" uygulaması sayesinde  vatandaşlarımızın mahallelerinde ve sokaklarında gördüğü her türlü olumsuz durumu fotoğraflarayarak belediyeye bildirebiliyor. Bu şikayetler, ilgili daire müdürlerine iş emri olarak gidiyor. Bu sayede vatandaşlarımızın belediyemize gelmeden, taleplerini iletmeleri sağlanmış oluyor. Daha önce teknolojik alanda birçok yeniliğe imza atan Çorlu Belediyesi, yeni uygulamalarla halkın belediyeye erişimini kolaylaştırmaya devam edecek. Her geçen gün yenilenecek olan bu uygulamamız sayesinde teknolojiyi halkımıza en iyi şekilde sunacağız."

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    17.11.2014 13:23:54
  • Okuma Sayısı
    9

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l