Torba Yasa Kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemeleri

Orjinal Resim

6552 Sayılı Kanun (Torba Yasa) kapsamında Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi ödemeleri başladı.


Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ''Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanun kapsamında, Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi borçlarıyla ilgili olarak 30 Nisan 2014 tarihine kadar beyanda bulunan vatandaşlar, söz konusu kanunun getirdiği imkanlardan faydalanabilecektir. Kanun kapsamında mükellefler borçlarını peşin olarak veya 6, 9, 12, 18 eşit taksit halinde ödeyebilecektir. Yapılandırma ile ilgili taksitlendirme işlemleri 22 Ekim 2014 tarihi itibariyle başlamıştır. Son başvuru tarihi 1 Aralık 2014'tür.'' dedi.


6552 Sayılı Kanun'un 73. maddesine göre beyana dayanan vergilerde 30 Nisan 2014 tarihine kadar (bu tarih de dahil) verilmesi gereken beyannamelere ilişkin vergi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları (gelir vergisi, kurumlar vergisi vs.) yapılandırma konusu yapılabilecektir. Bu kapsamda belediyenin alacakları arasında yer alan Emlak Vergisi ve Çevre Temizlik Vergisi ve bunlara bağlı cezaları, gecikme faizleri ve gecikme zamları yapılandırılacaktır.


 Birinci taksit, Kanunun Resmi Gazete'de yayınlandığı tarihi izleyen üçüncü aydan (Aralık 2014) başlayacak ve ikişer aylık dönemler halinde toplam 18 taksit yapılacaktır. Mükellefler 6, 9, 12 veya 18 eşit taksitte ödeme seçeneğine sahip olacaktır. Mükelleflere tercih edilen taksit süresinden daha uzun taksit süresi  yapılmayacaktır. Yapılandırılan borç, ilk taksit ödeme süresi içinde (ilk taksit son ödeme tarihi 31 Aralık 2014), Kanunun yayımlandığı tarihten ödeme gününe kadar herhangi bir faiz uygulanmayacaktır.


Mükellefler tercih ettikleri taksit süresinden daha önce ödeme yapmak istedikleri takdirde ödenecek tutar ilgili katsayıya göre düzenlenecektir. Örneğin 18 tercih eden mükellefin borcu 1,15 katsayısı ile çarpılmış iken mükellef 6 taksitte ödemek isterse katsayı 1,05 olarak yeniden hesaplanacaktır.


Taksitlerden; bir takvim yılı içinde iki veya daha az(2014 takvim yılı için bir) taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde, ödenmeyen veya eksik ödenen taksit tutarlarının son taksiti izleyen ayın sonuna kadar, gecikilen her ay ve kesri için 6183 sayılı Kanun'un 51'inci maddesine göre belirtilen gecikme faizi oranında hesaplanacak geç ödeme zammı ile birlikte ödenmesi şartıyla bu madde hükümlerinden yararlanılabilecektir.


 Süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitler belirtilen şekilde ödenmemesi veya bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi ya da eksik ödenmesi halinde bu madde hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilir. 

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    24.10.2014 15:49:19
  • Okuma Sayısı
    36

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l