Hizmet Kervanı Toplantısı Çorlu´da Yapıldı

Orjinal Resim

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin "Hizmet Kervanı" adı altında Tekirdağ'a bağlı tüm ilçelerde düzenlediği toplantıların 9'uncusu Çorlu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Şefik Yazan ve TESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Halim Orta Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç'ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Çorlu Belediyesi Eğitim ve Seminer Salonu'nda Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve daire başkanları, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan,Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları ve birim amirlerinin katılımıyla Çorlu çalıştayı düzenlendi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmada, büyükşehir belediyesi tarafından tüm ilçelerde düzenlenen ve karşılıklı fikir alışverişinin yapılmasına imkan sağlayan toplantıların, ilçe belediyelerinin genel durumu ve büyükşehir ile uyumu konusunda büyük önem taşıdığını belirtti. Çorlu Belediyesi'nin gerçekleşen yatırım ve projelerinin içeren Çorlu tanıtım filmi eşliğinde bir sunum yapan Başkan Baysan, "Bizim iki büyük sloganımız var. Bunlardan birincisi 'Burası Çorlu Burası Bizim Evimiz' bir diğeri ise 'Adımız Çorlu Soyadımız Türkiye'. Ürettiğimiz bu sloganlarla ülkemizin 81 ilinden gelerek Çorlu'ya yerleşen vatandaşlarımızın Çorlu'yu benimsemesi, kaynaşması, burada kendilerini evlerinde hissetmelerini sağlamayı hedefledik. Çorlu çok hızlı göç alan bir yerleşim yeri. Her yıl 10.000 kişilik bir nüfus artışı söz konusudur. Büyükşehir yasası neticesinde Çorlu sınırlarında büyük bir değişiklik oldu. Mücavir alanımız 15.000 hektardan 40.000 hektara çıkmış %266'lık bir büyüme olmuştur ancak Velimeşe ve Yulaflı'nın Ergene'ye katılmasıyla, büyük bir sanayi bölgesi Çorlu'dan ayrıldı. Çorlu Belediyesi'nin 2015 yılı bütçesi %49 oranında düştü. 2014 revize bütçesi 248 milyon TL iken 2015 bütçesi 125 milyon TL oldu. 2009-2014 yıllarında bütçemizin %10-15'i altyapıya ayrıldı. Söz konusu yıllar arasında yapılan en önemli yatırım, planlaması 1999 yılında biten ancak ilk kazması 2009 yılında vurulan Bülent Ecevit Bulvarı oldu. 8 km gidiş, 8 km dönüş toplam 16 km uzunluğundaki bulvar 4 yıl içerisinde tamamlandı. Hedefimiz bu yolu Türkgücü'ne bağlamak. Su işletme ve ulaşım birimlerinin ilgili kanun neticesinde büyükşehire bağlanmasıyla Çorlu Belediyesi gelirlerinde %30'a varan azalma oldu," dedi.

Başkan Baysan daha sonra Çorlu Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin işbirliğiyle hayata geçirilmesi planlanan öncelikli projeler olan Atakent Ticaret Merkezi, Şehirlerarası Otobüs Terminali, Alipaşa Mahallesi Semt Pazarı, Hatip Mahallesi Kapalı Spor Salonu, Meyve ve Sebze Hali, Kazımiye Mahallesi Katlı Otoparkı ve Emlak Konutları-Çevre Yolu Bağlantı projeleri hakkında bilgiler verdi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ardından konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Hizmet kervanı adını verdiğimiz çalışmanın 9. durağı Çorlu oldu. Bu sıcak karşılama için teşekkür ederim. Şunu ifade etmek isterim ki Çorlu olmasaydı Tekirdağ büyükşehir olmazdı. Kilometre kareye 450 kişi nüfusun düştüğü Çorlu'da hizmetlerimiz ötelenmeden aynen yürüyecektir. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir kanunu ile gelirleri azalan belediyelerimizin her zaman yanında olacağız. Bunu davranış ve icraatlarımızla göstereceğiz. 15 Aralık'tan itibaren tüm ilçelerimizdeki hizmet binalarımızı açacağız. Hizmet binalarımızın açılmasıyla çalışmalarımız daha hızlı gerçekleşecek. Her Perşembe gerçekleştirdiğimiz ziyaretlere daire başkanı bürokrat arkadaşlarımızla yapmaya devam edeceğiz. Görev süremizin sonunda tüm ilçeleriyle Tekirdağ'ın çehresinin değiştiğini göreceksiniz. Yapacağımız tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan halkımız olsun, kazanan Çorlu olsun, kazanan Tekirdağ olsun," dedi.

Toplantının devamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Çorlu Belediyesi bürokrat ve üst yöneticileri arasında yapılacak çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Hizmet Kervanı'nın Çorlu'daki toplantısına katılan Albayrak, Baysan, daire başkanları ve belediye başkan yardımcıları daha sonra Divan Hotel'de verilen yemekte mahalle muhtarları, oda başkanları ve basın mensuplarıyla buluştular. Muhtarların, oda başkanlarının istek ve şikayetlerini dinleyip gazetecilerin sorularını cevapladılar.

Başkan Albayrak, Başkan Baysan, daire başkanları daha sonra Şahbaz ve Sarılar mahallelerini ziyaret ettiler. Tekirdağ'ın büyükşehir olmasıyla birlikte daha önce köyken mahalle statüsüne kavuşan Şahbaz ve Sarıların muhtarları, ihtiyar heyetleri ve mahalle sakinleriyle bir araya gelerek, belediye hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla yapılabilcek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet kervanı toplantıları Marmara Ereğlisi ve Süleymanpaşa'da devam edecek.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    24.10.2014 09:29:18
  • Okuma Sayısı
    1039

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l