Belene Gazilerinden Çorlu´ya Ziyaret

BulgaristanHak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) 30 Ağustos ZaferBayramı münasebetiyle Belene Gazileri'ne Türkiye'ye gezidüzenledi.

Bulgaristan'datotaliter rejim tarafından 1985-1989 yılları arasındaBulgaristan'daki Türk ve Müslüman azınlık üzerinde uygulananasimilasyon politikasına karşı mücadele eden ve sonrasındaBelene Kampı'na gönderilen 50 gazi, kendisi de Belene Gazisi olanHÖH Milletvekili Ahmet Hüseyin'in yönetiminde Türkiye gezisineçıktı. Yolculuğun ilk durağı olan Çorlu'yu gezen veziyaretlerde bulunan misafir heyetine Çorlu Belediyesi de SilverSide Hotel'de bir moral yemeği verdi. Çorlu Belediye BaşkanYardımcısı Kemaleddin Avcı ile HÖH Trakya Temsilcisi ve ÇorluBelediye Meclis Üyesi Güner Çetin, Belediye Meclis Üyesi OsmanÖztürk'ün de katıldığı yemekte eski günler yad edildi.

BeleneGazileri'nin Türkiye'deki ziyaretleri İstanbul, Bursa ve İzmirillerinde devam edecek.

29.08.2014 17:13:28