Çorlu Belediyesi´nden Halk Oyunları Şöleni

Çorlu Belediyesi tarafından Ramazan şenlikleri kapsamında düzenlenen Türk Halk Oyunları Gecesi, festival havasında geçti.

Cumhuriyet Parkı etkinlik alanında gerçekleştirilen Türk Halk Oyunları Gecesi'nde Çorlu Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İstanbul Ataşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İzmir Tire Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, İstanbul Teknik Üniversitesi Dans Araştırmaları Kulübü, Yedirenk Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, Kafkas Dance Ensemble'nin sahne aldığı gecede gösterileri izleyen binlerce vatandaş hiç unutamayacakları anlar yaşadı.

Anadolu ve Trakya'ya ait yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı el nakışı kostüm defilesinin ardından Türkiye'nin kültürel zenginliğini yansıtan Bodrum, Sinop, Bursa, İzmir, Burdur, Fethiye, Kafkas, Bitlis, Karadeniz, Kırklareli yöreleri halk oyunları gösterileri, Semazen ve Aşuk - Maşuk gösterileri gerçekleştirildi.

Başarılı performanslarıyla beğeni toplayan halk oyuncuları ve eğitmenleri izleyenler tarafından coşkulu bir şekilde alkışlandı. Gecenin sonunda Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, organizasyonda görev alan kurumların yöneticileri ve halk oyunları eğitmenlerine plaket takdim etti.

21.07.2014 15:48:50