Şehir Stadı Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği Yaptı

Orjinal Resim

Türkiye Futbol Federasyonu'nun  Grassroots Çocuk Futbolu Günü münasebetiyle 25 Mayıs'ta düzenlediği turnuva ve etkinlikler Çorlu Belediyesi Şehir Stadı'nda gerçekleştirildi.

UEFA ve üye ülke federasyonları tarafından her yıl düzenli olarak kutlanan "Grassroots Çocuk Futbolu Günü" münasebetiyle Çorlu Belediyesi Şehir Stadı'nda mini futbol müsabakaları, futbol beceri parkurları düzenlendi, eğitsel oyunlar oynandı. Çorlu, Bağcılar, Tekirdağ, Bayrampaşa, Edirne ve Kırklareli'den gelen sporcuların ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikler renkli ve coşkulu anlara sahne oldu.

Turnuvanın açılış töreninde bir konuşma yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci, "Yapmış olduğumuz tesislerimizde bugüne kadar Türkiye çapında pek çok şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Bundan dolayı son derece mutluyuz ve gururluyuz. Milli takımlar antrenörümüz burada bu genç kardeşlerimizle Trakya seçmelerini düzenleme şerefini Çorlumuza bahşettiler. Bugün burada terlerini akıtacak olan sporculara , onların yetişmelerinde büyük emeği olan ailelerine ve antrenör arkadaşlarıma sizin huzurunuzda teşekkür ediyorum. Çorlumuza ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum," dedi.

Çorlu'da düzenlenen turnuva hakkında bilgiler veren Türkiye Futbol Federasyonu Trakya Bölge Antrenörü Kamil Doygun, "Türkiye Futbol Federasyonu'nun tabana yayma projesi ile ilgili "Grassroots" ismi altında UEFA'nın bir projesidir. Dolayısıyla küçük yaş gruplarına kadar inip tüm Türkiye'deki Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullar taranıyor, buradan "Yıldız Futbolcu Eğitim Merkezleri" adı altında bütün Trakya'da ve İstanbul'da, Türkiye'nin her yerinde aynı çalışma yapılıyor. Bu çocuklar altı aylık seçim ve eğitim çalışmasından sonra bugün burada düzenlenen bu turnuvada bir araya geldiler. Bu turnuvada Türkiye Futbol Federasyonu'nu temsilen bizler gelip en yeteneklilerini bularak köy şenlikleri ismi altında en yeteneklilerini bir araya getiriyoruz. İleriki yıllarda bu çocuklar Milli Takımların altyapısında görev alacaklardır," dedi.
Trakya Grassroots Turnuvası münasebetiyle Çorlu'da bulunmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Doygun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben hem futbolcu, hem de antrenör olarak faaliyet gösterdiğim 40 yıllık futbol hayatımda çok geldim gittim. Ama Çorlu Belediyesi'nin yaptığı çalışma kadar güzel bir çalışma görmedim. Gerçekten Çorlu'ya Türkiye'nin ender tesislerinden biri kazandırılmış. Burada yapılan çalışmalardan dolayı Çorlu Belediyesi'ni tebrik ediyor, başta Başkan Ünal Baysan ve Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Demirci'ye teşekkür ediyorum. Yapılan bu hizmetlerin Çorlu'daki futbol hayatına ve Çorluspor'un geleceğine büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Burada yapılan çalışmanın da örnek alınması gerektiğini düşünüyorum."

 

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    26.05.2014 13:53:38
  • Okuma Sayısı
    36

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l