Şehir Stadında Aydınlatma Direkleri Kuruldu

Çorlu Belediyesi tarafından Tekirdağ yolu üzerinde yapılan Şehir Stadının gece aydınlatma sistemi kuruldu.

20.193 metrekare alan üzerinde 7.810 metrekare çim kaplamalı futbol sahası yapılan Şehir Stadında gece aydınlatma direkleri de kurularak çalışır hale getirildi. UEFA standartlarına uygun olarak inşa edilen statta seyirciler için 2.256 kişilik çift taraflı tribün kuruldu. Aynı tesisin içerisinde toplam 609 metrekare alana sahip 2 katlı sosyal tesis bulunuyor. Sosyal tesisin içerisinde takımlar ve hakemler için soyunma odaları da mevcut.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Çorlu Belediyesi Şehir Stadında çalışmalarımızı tamamladık. Göreve geldikten sonra 1999 yılında hizmete sunduğumuz ve yıllardır atıl durumda bulunan Çırak Bayırı üzerinde bulunan spor kompleksini yeniledik. Sağlık ve Yeşiltepe Mahalleleri'nde antrenman sahaları, bir adet kapalı spor salonu, Cumhuriyet Parkı bünyesinde basketbol-voleybol ve tenis kortları yaptık. Şehir Stadının da yapımıyla birlikte Çorlumuz önemli bir spor tesisine daha kavuşmuştur. Yerel takımlar ve amatör kulüpler resmi maçlarını burada yapacaklar. Aydınlatma sistemi tamamlandı. Şu anda tribünlerin üstü kapatılıyor. Tüm hazırlıklarımızı bitirdikten sonra bu tesisi hizmete sunacağız. Yerel kulüp ve takımlarımızın profesyonel liglerde başarılı olarak Çorlumuzu başarıyla temsil etmelerini diliyoruz," dedi.

15.11.2012 16:16:58