Dünya Hayvanları Koruma Gününü Kutladık

Orjinal Resim

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesinde kutlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesi, ilk defa 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü kutlamasına ev sahipliği yaptı. Özel Trakya Kolejinde öğrenim gören anaokulu, ilköğretim ve orta öğretim 553 öğrenci öğrenci ve 70 öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende öğrencilerden oluşan koro şarkılar söyledi.

Özel Trakya Koleji öğrencileri, Hayvanat Bahçesinin Çorlu'ya kazandırılmasından dolayı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a çiçek takdim etti. Törene katılan öğrenci ve öğretmenlere hitaben konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Geçen yıl Trakya'da örnek gösterilen bir çalışmayla hayvanat bahçesini açtık. Her geçen yıl daha fazla hayvan çeşitliliği ve imkânlar artacaktır. Biz çocukluğumuzda pek çok hayvanı doğal ortamında görüyorduk. Artık yeni nesil bu hayvanları göremiyor. Bunun tek sorumlusu da biz insanlarız. Burada hayvanat bahçesi açıldıktan sonra öğrencilerimiz aileleriyle birlikte  ziyaret etmeye başladı. Öğrencilerimizi daha önce görmedikleri hayvan türleri ile tanıştırarak hayvan sevgisini aşılamayı hedefliyoruz," dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Özel Trakya Kolejinin Kurucu Temsilcisi Şule Çalışkan, Genel Müdür Ahmet Varol, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Hayvanat Bahçesi ziyaret edildi. Hayvanat Bahçesi bünyesinde bulunan hayvanları ilgiyle inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgiler aldılar. Bazı öğrenciler manej alanında bulunan Arap ve İngiliz atlarına binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutlama programının sona ermesinin ardından öğretmen ve öğrenciler hatıra defterine Hayvanat Bahçesiyle ilgili görüşlerini ve önerilerini yazdılar. Etkinliğe katılan bütün öğrencilere meyve suyu ve çikolata ikramı yapıldı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    4.10.2012 16:10:56
  • Okuma Sayısı
    15

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l