Başkan Yardımcısı Çolpan "Parklarımızı Koruyalım"

Orjinal Resim

Çorlu'nun çeşitli yerlerinde bulunan parkların korunup kollanması konusunda çağrıda bulundu.

Çorlu'nun farklı mahallelerinde bulunan yapımı bitmiş ve düzenleme çalışmaları devam eden parklara zarar verildiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Bilindiği üzere parklar halkımızın ortak kullanım alanlarıdır. Çorlu Belediyesi olarak mevcut parkların bakım ve temizliğini yaparken, yeni parkları da Çorlumuza kazandırıyoruz. Ne yazık ki parklarımızda bazı istenmeyen durumlarla karşılaşmaktayız. Eğer vatandaşlarımız sunmuş olduğumuz bu hizmetleri sahiplenip korurlarsa mevcut imkanlardan hem daha fazla yararlanırlar, hem de biz yeni projelerimize daha fazla kaynak aktarma imkanına kavuşuruz," diye konuştu.

Park alanlarına verilen zararlardan örnekler veren Çolpan, "Tuvaletlerin sabunluk, kapıkolu ve sifonları alınıp götürülüyor. Omurtak Caddesi'ndeki oya ağaçlarımız kırılıyor, ıhlamur koparılırken dallarına zarar veriliyor. Çiçekler, laleler ve bitkiler sökülüyor. Gölbaşı Gençlik Parkı'ndaki hayvanlar alınıp götürülmek isteniyor. Park alanında mangal yeri bulunmasına rağmen çimlerin üzerinde ateş yakılıyor. Çekirdek kabukları süpürge işleminin yapılması zor olan çimlerin üzerine atılıyor. Ahşap banklara yazılar yazılıyor, çivi çakılarak örtüler geriliyor. Oturma bankları sökülerek kırılıyor. Ağaçların yanındaki herekler çıkarılarak alınıyor. Oyun alanları çiziliyor, boyanıyor ve yakılıyor. Spor aletlerinin parçaları alınıp götürülüyor. Spor komplekslerinin telleri parçalanıyor. Parklardaki trafolara yazı yazılıyor. Çocuklar şehir merkezindeki süs havuzlarına giriyor," dedi.

Parkların korunup kollanmasında halka da önemli görevler düştüğünü belirten Çolpan, "Yaptığımız parklar halkımızın ortak kullanım alanıdır. Bu nedenle koruyup sahip çıkmak da hepimizin görevidir. Eğer parkları kendi evimiz gibi koruyabilirsek, yapmış olduğumuz hizmetler de daha uzun ömürlü olur. Gençler tüm bu hizmetleri sizler için yapıyoruz lütfen sahip çıkın koruyun ve kollayın" dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    2.10.2012 16:22:18
  • Okuma Sayısı
    38

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l