Bulgar Kültür ve Sanat Günleri Düzenlendi

Orjinal Resim

Çorlu Balkan Türkleri Derneği tarafından gerçekleştirilen Avrupa Kültür Koridoru Çorlu Sakar Projesi kapsamında Bulgar Kültür ve Sanat Günleri Çorlu'da düzenlendi.

Avrupa Birliği Merkez Finans ve İhale Birimi tarafından finanse edilen proje kapsamında 28-29-30 Temmuz 2011 tarihlerinde açılış töreni yapılmış, 17-18-19-20 Kasım 2011 tarihlerinde Bulgaristan'ın Topolovgrad şehrinde Türk Kültür ve Sanat Günleri düzenlenmişti. Projenin üçüncü aşaması olan Bulgar Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerine katılmak üzere Topolovgrad şehrinden belediye başkanı, kültür merkezi müdürü, tiyatrocular, folklorcular, ressamlar, heykeltıraşlar ve müzisyenlerden oluşan 40 kişilik bir heyet Çorlu'ya geldi. Etkinlik programının ilk gününde Topolovgrad Tiyatrosu, "Karakterler" adlı oyunu sahneledi. Aile ilişkilerini konu alan tiyatro oyunu izleyenlerin beğenisini kazandı. Ertesi gün Topolovgradlı heyet Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ı makamında ziyaret etti. Proje Başkanı Sezgin Engin, Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov, Kiril ve Metody Kültür Merkezi Müdürü Trifon Lambov ve proje görevlilerinin bulunduğu heyet Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile samimi bir ortamda sohbet etti. Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci ve Kemaleddin Avcı, Belediye Meclis Üyesi Osman Öztürk de ziyarette hazır bulundu. Çorlu'da en iyi şekilde ağırlandıklarını ifade eden Bojinov, Başkan Baysan'a Topolovgradlı bir ressam tarafından yapılan yağlıboya tablosu hediye etti. Daha sonra Başkan Baysan da misafir heyete çeşitli hediyeler verdi. Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov ve beraberindeki heyete Park ve Bahçeler Müdürlüğü tesisleri ve hayvanat bahçesini gezdiren Başkan Baysan, belediyenin çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bulgar Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri Memduh Şevket Esendal Sahnesi fuayesinde düzenlenen resim sergisi ile devam etti. Serginin açılışında Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov ve Proje Başkanı Sezgin Engin kırmızı kurdele kesti. Resim sergisi münasebetiyle düzenlenen kokteylde Türk ve Bulgar ressamlar ve çeşitli dallarda faaliyet gösteren sanatçılar bir araya geldi. Çorlu Kültür ve Sanat Derneği üyeleri de sergiye katılarak Bulgaristanlı meslektaşlarıyla tanışarak sohbet etti. Resim sergisinin açılışının ardından tiyatro salonunda Topolovgrad Kiril ve Medody Kültür Merkezi'nin 40 yıllık korosu konser verdi. Daha sonra Çorlu Belediyesi Halk Dansları ekibi Trakya'ya özgü oyunları sahneledi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Topolovgrad Belediye Başkanı Bojin Bojinov'un konuşmalar yaparak dostluk mesajları verdiği gecenin sonunda hem Çorlulu hem de Topolovgradlı folklorcular birlikte sahneye çıkarak halay çekti.

Bulgar Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin son gününde Topolovgradlı misafir heyet İstanbul'a götürülerek Sultan Ahmet'teki tarihi yerler ve Topkapı Sarayı Müzesi gezdirildi. Etkinlik programının tamamlanmasının ardından Topolovgradlı heyet Bulgaristan'a geri döndü.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    23.01.2012 11:54:23
  • Okuma Sayısı
    378

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l