Hayvanlar Günü Hayvanat Bahçesinde Kutlandı

Orjinal Resim

4 Ekim Hayvanlar Günü, Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesinde kutlandı. Özel Trakya Kolejinin Kurucusu Rasim Çalışkan, Hayvanat Bahçesi'nin Çorlu'ya kazandırılmasından dolayı Belediye Başkanı Ünal Baysan'a plaket takdim etti.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Havuzlar Mahallesi'nde kurulan Hayvanat Bahçesi, ilk defa 4 Ekim Hayvanlar Günü kutlamasına ev sahipliği yaptı. Özel Trakya Kolejinde öğrenim gören anaokulu, ilköğretim ve orta öğretim 600'ü aşkın öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapıldı. Öğrencilerin şiirler okuduğu törende 2A ve 2B sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu koro şarkılar söyledi.

Özel Trakya Kolejinin Kurucusu Rasim Çalışkan, Hayvanat Bahçesinin Çorlu'ya kazandırılmasından dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'a teşekkür plaketi takdim etti. Törene katılan öğrenci ve öğretmenlere hitaben konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Burada kurulan Hayvanat Bahçesi Trakya'da bir ilk olma özelliğine sahiptir. Önümüzdeki yıllarda büyüyerek çok daha farklı bir görüntüye kazandıracaktır. Bununla birlikte Havuzlar Cumhuriyet Parkında düzenleme çalışmalarımıza başladık. Önümüzdeki yıl tamamlanarak hizmete girecek. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimiz için yaptığımız yatırımlar bundan sonra da devam edecek," dedi.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Özel Trakya Kolejinin Kurucusu Rasim Çalışkan, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra Hayvanat Bahçesi ziyaret edildi. Hayvanat Bahçesi bünyesinde bulunan hayvanları ilgiyle inceleyen öğrenciler, yetkililerden bilgiler aldılar. Bazı öğrenciler manej alanında bulunan Arap ve İngiliz atlarına binerek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kutlama programının sona ermesinin ardından öğretmen ve öğrenciler hatıra defterine Hayvanat Bahçesiyle ilgili görüşlerini ve önerilerini yazdılar.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    4.10.2011 15:55:31
  • Okuma Sayısı
    22

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l