Kültür ve Sanat Festivali Başladı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi tarafından düzenlenen Kültür ve Sanat Festivali açılış korteji ile başladı.

15-16-17-18 Eylül 2011 tarihlerinde düzenlenen Kültür ve Sanat Festivalinin açılış töreni, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak ve Emre Köprülü, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP il ve ilçe yönetimi, Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, devlet erkânı, belediye çalışanları, çeşitli dallarda faaliyet gösteren sanatçılar, Kocaeli Bölge Tiyatrosu'nun yönetmen ve oyuncuları, basın mensupları ve halkın katılımıyla gerçekleşti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kortej sünnet şölenine katılan çocuklarla birlikte davul-zurna ekibi eşliğinde Atatürk Meydanına kadar yürüdü. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, burada sünnet çocukları ile beraber çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Başkan Baysan ve davetliler sünnet çocukları ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çelenk töreninin sona ermesinin ardından Cumhuriyet Meydanına gidilerek resim, el işi ürünleri ve fotoğraf sergisi ziyaret edildi. El işi ürünlerinin sergilendiği stantta eğitmenler; Nurgül Balın ve Birsel Filiz ile onların öğrencilerine ait  takı tasarımı, ahşap boyama, iğne oyası, kurdele nakşı ve ebru eserleri ve Resim Eğitmeni Melek Kıyunat'ın öğrencilerine ait ürünler incelendi. Daha sonra Çorlu Gazetesi ve Habertürk Gazetesi Muhabiri Göksel Gürsoy ve Pera Dil Akademisi Fotoğrafçılık Kursiyerlerine ait fotoğrafların sergilendiği stantlar ziyaret edildi. Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Gazeteci Göksel Gürsoy'u tebrik ederek bir süre sohbet etti.

Daha sonra Çorlu Belediye Meclis Salonunda açılış kokteyli düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın ev sahipliğinde düzenlenen kokteylde misafirler ve davetlilere ikramlar yapıldı. Katılımcılar burada samimi bir ortamda sohbet ettiler.

Kültür ve Sanat Festivali, Belediye açık otoparkında düzenlenen konserler ile devam etti. Çorlulu Klarnetçi Ömür Küçükler ve Bulgaristanlı şarkıcı Toni Storaro 2.000'den fazla müziksevere konser verdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    16.09.2011 14:43:00
  • Okuma Sayısı
    416

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l