Park ve Bahçeler Müdürlüğü´nden Hizmet Atağı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Havuzlar Mahallesi'nde bulunan tesislerinde yeni yönetim binası, depolar ve mini hayvanat bahçesi yapıldı. Tesiste bulunan serada çiçek ve süs bitkisi yetiştirilirken, marangoz atölyesinde piknik masası ve oyun grubu imalatı yapılıyor.

Tesiste yürütülen çalışmaları anlatan Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "2011 yılı itibariyle çalışmalarımıza hız verdik. Seralarımızda yetiştirilen çiçekler, süs bitkileri ve fidanlarımız Çorlu genelinden bulunan parklar ve refüjlere ekildi. Ayrıca okullar ve resmi kurumların bahçelerine de çiçek ve süs bitkisi hibe ettik. Bu kurumların bazılarının bahçe ve çevre düzenlemesi belediye ekiplerimiz tarafından yapıldı. Geçen ay Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında halka çam fidanı ve çiçek dağıttık. Ayrıca talepte bulunan vatandaşlarımıza seramızda yetiştirdiğimiz çiçeklerin bir bölümünü hibe ettik," dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tesislerinin Trakya'da özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Çolpan, "Tesisimizde çiçek ve süs bitkilerini yetiştirdiğimiz seraların yanı sıra marangoz ve kaynak atölyesi de bulunuyor. Son iki yılda alınan makineler sayesinde hem maliyetlerimizi düşürdük, hem de çalışma kapasitemizi arttırdık. Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü'nden aldığımız tomrukları kendi makinelerimizde işleyerek piknik masası, bank, oyun grupları ve büro malzemesi imalatında kullanıyoruz. Marangoz atölyesinde ürettiğimiz piknik masaları, banklar ve oyun grupları ilçe genelinde bulunan parklarda hizmete sunuluyor. Ayrıca hizmet birimlerinde kullanılmaz üzere dolap da üretiyoruz," şeklinde konuştu.

Park ve Bahçeler Müdür Erkan Tosun, yeni yapılan hizmet birimlerini ziyarete açtı. "Müdürlüğümüz tarafından kullanılan her türlü malzeme, makine parçası ve benzeri ürünlerin muhafaza edilebilmesi amacıyla yeni depolar yaptık. Depolarımız otomatik kepenk sistemi ile kaplandı. Ayrıda depoların içinde modern raf sistemleri kuruldu. Depoya girip çıkan stok malzemelerinin takibi bilgisayar ortamında sistematik bir şekilde yürütülecek. Bu kapsamdaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunların haricinde yeni hizmet binamız da tamamlanma aşamasına geldi. Tesisimizin giriş kısmında bulunan yeni binamızda merkez ofisi ve toplantı odaları bulunuyor. Bina içindeki çalışmaların tamamlanmasının ardından, hizmetlerimizi orada sürdüreceğiz. Aynı tesis içerisinde bakım ve yıkama atölyesi yaparak belediyemize kazandırdık. Müdürlüğümüz bünyesindeki araçların, makinelerin, çim biçme makinelerin bakımı burada yapılıyor. Ayrıca kullandığımız araçlar düzenli olarak yıkanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak bir diğer hizmetimiz mini hayvanat bahçesinin kurulmasıdır. Tesisimizin ikinci kısmında inşa edilen mini hayvanat bahçesinde tavuklar, ördekler, kazlar, tavşanlar, bıldırcınlar yetiştiriliyor. Daha önce tesisimizde bulunmayan tavus kuşu ve sülün de bu hayvanlara dahil oldu. Kısa bir süre içerisinde midilli atlar da mini hayvanat bahçesine kazandırılacak. Çocuklar aileleriyle birlikte veya okullarındaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla birlikte buraya gelip hayvanları inceliyorlar. Yapılan son çalışmalar sayesinde tesisimiz daha modern bir hale geldi. Mini hayvanat bahçesi bünyesinde süs havuzu da bulunuyor. Havuzun üst kısmında ise parke taşlarıyla kaplanan alanda bahçe satrancı oynanabilecek şekilde düzenleme yapıldı. Mini hayvanat bahçesini ziyaret eden vatandaşlarımız ve çocuklar burada satranç oynayabilecekler," dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    1.07.2011 10:53:24
  • Okuma Sayısı
    19

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l