Akıllı Kart Sistemi Ağustos´ta Faaliyete Geçiyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, şehir içi toplu taşıma hizmetlerinde kullanılacak olan akıllı kart sisteminin Ağustos ayında faaliyete geçeceğini basın toplantısı ile duyurdu. Akıllı kart sistemi hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Başkan Baysan, halk otobüsüne yapılan taşlı saldırı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Belediye hizmet binası encümen toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya ve Erdoğan Demirci, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, Özel Kalem Müdürü Ali Haydar Sonbay, belediye çalışanları ile yerel ve ulusal basının temsilcileri katıldı.

Toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan akıllı kart sistemiyle ilgili sinevizyon gösterisinin yapılmasının ardından Başkan Baysan, basın mensuplarına bu konuyla ilgili bilgiler verdi. Akıllı kart sisteminin halk otobüslerine binişlerde önemli kolaylıklar sağlayacağını belirten Baysan, "İçerisinde seri numarası olan, kaybolduğu zaman yenilenebilen ve kaybolan kartın yeniden kullanılmasına imkân vermeyen bir olma özelliğine sahip. Yani bir başkası bu kartı kullanamaz. Ayrıca 3-5 binişlik kartlar da olacak. Bu kartların kullanım süresi 15 yıldır. Önümüzdeki Ağustos ayından itibaren halk otobüslerinde akıllı kartlar kullanılmaya başlanacak. Üç haftadan beri şehir içi toplu ulaşım hizmetini gerçekleştiriyoruz. Çok sayıda vatandaşımızdan teşekkür alıyoruz. Vatandaşlarımız yeni halk otobüslerinde çok memnun. Hem rahat olmasından hem de şoförlerin kibarlığından dolayı. En önemlisi de yaşlıların ve engellilerin bu araçlardan yararlanması takdir ediliyor. Bugüne kadar yaklaşık 20 gün içerisinde 180 bin indirimli, 244 bin küsür tam yolcu bindi. Yani bu sürede yaklaşık 425 bin kişiye hizmet verdi Önümüzdeki haftadan itibaren Çorlu içerisinde ruhsatı olmayan minibüsler çalışmayacaktır. Gerekli yerlere noter huzurunda gönderilmiş ve yasal prosedürler yerine getirilmiştir. Bu arada köy minibüsleri de sadece garajda toplanacaklardır. Şehir içerisinden geçmeyeceklerdir. Daha önce il trafik komisyonunun aldığı bir karar da var. Çorlu halkı her şeyin en iyisine layıktır. Yaşanan son olaylar bizi üzdüğü gibi halkın da tepkisini çekmiştir. Biz bu konuyla ilgili müracaat eden arkadaşlara her türlü araştırmayı yaptırdık. Bu arkadaşların getirdiği tüm evraklar incelenmiş, fakat getirdikleri evraklarda Çorlu olayına benzer hiçbir örnek görülememiştir. Danıştay ve Sayıştay nezdinde yaptığımız görüşmelerde özellikle yeşil minibüsler ihale yoluyla alındığı için sözleşmelerinin uzatılması mümkün değildir. Hem yeşillere hem mavilere mahkemeye gidip bize yazı getirin dediğimizde, mavi minibüslerin sahipleri mahkemeye gitmişlerdir. Bu konuyla ilgili olarak mahkemenin aldığı kararı bilmiyorum. Ama yeşil minibüsler ısrarla mahkemeye gitmeyi reddetmişler, mahkemeye giderlerse kaybedeceklerini beyan etmişlerdir. Kanun karşısında kaybedilebilecek bir davayı bizim üstlenmemiz söz konusu değildir. Biz attığımız her adımda Çorlu halkını düşünmek durumundayız," dedi.

Halk otobüslerinden birine yapılan taşlı saldırıya da değinen Başkan Baysan, "Dün akşam üzücü bir hadise olmuştur. Bir otobüsümüzün camı karanlık bir caddede taş atılarak kılınmıştır. Camı kırılan otobüs Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'ın veya meclis üyelerinin değil, Çorlu halkının paralarıyla alınmıştır. Bunu kimin kırdığı konusunda bir şey demiyorum. Olay yargıya ve savcılığı intikal etmiştir. Savcılık gerekli araştırmaları yapmaktadır. Hiç kimse bu tip hareketlerle haklı veya haksız duruma düşmeleri söz konusu değildir. Haklı olan insanların öncelikli olarak gitmesi gereken yer Adliyedir. Akşamki hadise üzüntü vericidir. Bu konuyu siz basın mensupları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyorum," diye konuştu. Daha sonra basın mensuplarının şehir içi toplu taşımacılığıyla ilgili sorularını cevapladı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.06.2011 16:21:01
  • Okuma Sayısı
    96

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l