Çorlu Belediyesi'nin sosyal projelerinde biri olan kadın sığınma evinin temeli geniş katılımlı bir törenle atıldı.
Kazımiye Mahallesi'nde Fenerbahçeliler Derneği yanında gerçekleştirilen temel atma töreni Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve eşi Sevinç Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları; Emre Köprülü ve Ayhan Civan, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum örgütlerinin temscilcileri, basın mensupları, belediye çalışanları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Temel atma töreninde konuşma yapan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Sosyal belediyecilik projelerimizden biri olan kadın sığınma evinin temel atma töreninde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Kadın Sığınma Evi tamamlandıktan sonra binayı belediyemiz işletecek. Ama yönetmelik bakanlık tarafından gerçekleştirilecek. Emniyet ve mahkemelerin gönderdiği Çorlu dışından gelen kadınlar burada kalacak. Biz de onlara yardımcı olmaya çalışacağız. Ümit ediyorum ki, kadına şiddetin uygulanmadığı ve kadın sığınma evlerine ihtiyaç kalmadığı günleri de görürüz. Belediye Meclisindeki arkadaşlarımızın Kadın Sığınma evinin yapımı konusunda büyük emeği geçti. Bu nedenle kendilerine ayrıca teşekkür ediyorum," dedi.
Konuşmasını tamamlayan Başkan Baysan, daha sonra Belediye Meclis Üyeleri; Fatma Gürel, Zarife Atik Geylan ve Sibel Sezer ile birlikte beton pompasına basarak, temel atma işlemini başlattı. Temel atma töreninin sona ermesinin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.