Aşevi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin sosyal projelerinden biri olan Aşevi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Aşevi'nin yapılacağı Havuzlar Cumhuriyet Parkı önünde gerçekleştirilen tören CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Çorlu Jandarma Komutanı Binbaşı Kudret Sarıtaş, Çorlu Emniyet Müdürü Ender Özköslü, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, CHP Tekirdağ Milletvekili Adayları; Emre Köprülü, Ayhan Civan ve Şerafettin Kurt, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, mahalle muhtarları, basın mensupları, belediye çalışanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, açılış töreninde yaptığı konuşmada "İki senenin çalışması neticesinde Çorlu'da kalıcı yatırımlarımızı ortaya çıkmaya başladı. Daha evvelsi gün, Çarşamba günü 3'üncü etap altyapı çalışmalarımızı başlattık. Bu çalışmayla beraber Çorlu'da iki senede yaklaşık 20 kilometreye yakın içme suyu, 33 kilometreye yakın kanalizasyon, 12 kilometreye yakın yağmur suyu kanalı yapmış bulunuyoruz. Bunların toplam maliyeti 10 milyonu aşmaktadır. Tabii bu hatların üzerine yapılan asfaltın maliyetini saymıyorum. Yarın kadın sığınma evinin temelini atacağız. İnşallah temelini attığımız gibi, günün birinde Türkiye'mizde kadın sığınma evlerine ihtiyaç kalmayıp kapandığı günleri de görürüz. Karşımızdaki Çorlu Cumhuriyet Parkı, yıllardır yapamadığımız bir projeydi. Kısmetse Haziran ayında oraya çok büyük bir rakam harcayarak havuzların, kafeteryaların, spor alanlarının olduğu bir şekilde düzenlemeye başlayacağız. Hedefimiz havuzlardan hiç olmazsa bir tanesini yılbaşında çalıştırmak. Ama ondan da önemlisi Çorlu'da ihtiyaç olan bir kültür binamız var. Kısmetse önümüzdeki hafta Çarşamba günü meclisimizden karar alarak bu binanın belediyemize devredilmesini isteyeceğiz. Sayın Valimiz, il genel meclisi üyelerimiz ve il özel idare ile görüşmelerimizde bu istekten sonra bu bina Çorlu Belediyesi'nin kültür merkezi olacak. İçerisinde yaklaşık 600 kişilik bir tiyatro salonu ve etkinlikleriyle Çorlu'ya büyük bir hizmet kazandıracağız. Maliyeti tahminen 3 milyon TL olacak. Bir hafta evvel yine bu saatlerde belediye otobüslerimizi sefere koyduk. Eksikliğimiz var, ama hepsi halledilecek. İşin sevindirici tarafı vatandaşlarımız bu otobüslere sahip çıkmıştı. Bir haftada otobüslere binan insan sayısı 234 bindir. Yakında bu sayı daha da artacaktır. Çünkü bu otobüslerle Çorlu büyükşehir havasına bürünmüştür. Çorlumuzda gerçekten evinde çaresiz olarak kalan, bir sıcak lokmaya, bir sıcak ekmeğe muhtaç olarak yaşayan vatandaşlarımız var. Bu vatandaşlarımıza biz yardım elimizi uzatmak zorundayız. Eğer biz bu yardımseverliği kimseye göstermeden, sağ elin verdiğini sol el dahi görmeden verebilirsek bu bizim için büyük bir mutluluk ve başarıdır. Bunun ilk adımı olarak aşevi yapıyoruz. Bu alanın tamamı 2.500 metrekare. İnşaatın toplamı alanı 1220 metrekare. İki katlı olacak. Alt katından buzhaneleri ve soğuk depoları, üst katında yemeklerin pişirileceği kısım ve adak kesim odası bulunacak. Yani vatandaşlarımız adaklarını burada keserek ister tamamını, ister bir bölümünü bağışlayacak. Daha sonra kimin ne kadar bağış yaptığı internet sitemizde ayrı bir sayfa içinde yayınlanacak. Bizim bu noktada en büyük destekçimiz muhakkak Kaymakamlık, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma olacak. Yardım yapacağımız kişiler ortak bir paylaşımla belirlenecek. Aşevimizin maliyeti 1 milyon 141 bin liradan ihale edilmiştir. Aşevi Çorlumuzun büyük bir eksikliğiydi, hayırlı olsun," dedi.

Aşevinin temel atma törenine katılan vatandaşlara hitaben bir konuşma yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Çorlumuzun bir aşevine ihtiyacı vardı. Sosyal demokrat düşünce içerisinde olan belediye başkanımız da Çorlu'yu aşeviyle buluşturdu. Bundan önceki hafta da açılış törenleri oldu. Ben de belediye otobüslerini Çorlu sokaklarında gördüğüm zaman gurur duyuyorum. Bu Aşevinin de bütün Çorlu'nun gurur duyacağı bir yapı, bir tesis olacağından eminim," dedi.

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, "Bugün Çorlu'nun bundan sonraki sosyal hayatını önemli derecede etkileyeceğini düşündüğüm bir yatırımın başlangıç aşamasında sizlerle birlikteyim. Çorlu'da böyle bir hizmetin temelini atmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Çünkü bu tesisin hizmet vereceği insan kitlesinin sıkıntısını aczini yaşayan biliyor. Yoksulluğu bilfiil yaşayan insanlarla birinci muhatap Kaymakam ve Belediye Başkanıdır. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bizler, zaman zaman Belediye Başkanlığı, zaman zaman vakıflar, zaman zaman sivil toplum kuruluşlarının bir kısmı, zaman zaman da vatandaşlarımız bütçelerinin elverdiği ölçüde yardımlar yapıyor. Biz ne yaparsak yapalım bizim yardımlarımıza ulaşamayacak insanlar var. Şunu anlatmak istiyorum; biz para verdiğimizde alışveriş yapamayacak, aldığı malzemeyi çorbaya dönüştüremeyecek insanlar var. Hep şunu konuştuk el ele vererek hem aşevini hem de kadın sığınma evini Çorlu'ya kazandıracağız. Bu sosyal yarayı bu sosyal ihtiyacı mutlaka gidereceğiz. Bugün bu hizmetin gerçekleşmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Hem Sayın Belediye Başkanı Ünal Baysan'a, hem belediye meclisine, hem de belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum," diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından inşaat çalışmalarının açılış programı başlatıldı. Aşevi inşaatının başlatılması münasebetiyle kurban kesildi. Aşevinin inşaatı için kazılan temel alanına beton dökülmeye başlandı. Temel atma töreninin sona ermesinin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    28.05.2011 10:27:18
  • Okuma Sayısı
    437

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l