Halk Otobüslerinin Teslim Töreni Yapıldı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin şehir içi toplu taşıma projesinde hizmet verecek olan 65 adet yeni halk otobüsünün devir teslim töreni birlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Halk Otobüslerinin görücüye çıkarıldığı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, üretici firmanın yöneticileri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan' a otobüslerin temsilî anahtarını teslim etti. Devir teslim törenine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kudret Sarıtaş, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Ender Özköslü, CHP Tekirdağ İl Başkanı Kadir Albayrak, CHP Çorlu İlçe Başkanı Adnan Kum, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci, Oktay Çolpan ve Kemaleddin Avcı, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Güleroğlu, Çorlu Belediyesi Meclis Üyeleri ve  Çorlu halkının katılımıyla gerçekleşti.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, davetliler ve katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada, "Halk otobüslerini Çorlumuza kazandırmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Çorlu Belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanlarından oluşan komisyon hem teknik, hem ekonomi hem de diğer yönlerden araçları araştırdılar. Uzun araştırmalar sonunda Anadolu Isuzu'da karar kılındı. Alınan 65 araçtan 40 tanesi 9 metre uzunluğunda, 25 tanesi mahalle aralarında daha rahat yol alabilmesi için 7 metre uzunluğundadır. 65 araçtan 55 tanesi yürüme engellilerinin binebileceği özelliklere sahiptir. Günümüz itibariyle şoförlerin eğitimleri devam ediyor. Otobüslerimiz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Ulusal Gençlik ve Spor Bayramı'nda hizmete girecek. Otobüsler sizin malınızdır, dolayısıyla sizler koruyacaksınız, sizler ne kadar sahip çıkarsanız o kadar iyi hizmet verir. Otobüslerimizde 70 yaş üzeri yaşlılarımız ücretsiz binecekler. Engelliler ücretsiz, engellilerin refakatçileri ise toplu taşıma hizmetlerimizden indirimli olarak faydalanacak. Aynı şekilde şehit aileleri ücretsiz yararlanacak. Öğrenciler ise indirimli faydalanacak. Otobüslerin işleyişinde birkaç ay süreyle bilet sistemi kullanılacak. Kart okuma sistemi devreye girene kadar duraklara yakın yerlerde bulunan esnaflardan bilet satış noktaları oluşturulacak. Özel baskılı olarak yapılan biletlerin sahtelerine imkân tanınmayacak sahte biletler hemen fark edilecek. Kart sistemine geçilmesinin ardından 35 dakika içerisinde yapılan aktarmalar ücretsiz olacak. Bu da vatandaşlarımıza önemli avantajlar sağlayacak. Ayrıca resmî ve dinî bayramlarda toplu taşıma hizmetlerimiz ücretsiz olacak. Yani 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 1 Kasım, ramazan ve kurban bayramlarında halkımız otobüslerimize ücretsiz olarak binecek. Bu otobüsler hepimizin. Dolayısıyla hep birlikte sahip çıkmalıyız," dedi.

Anadolu Isuzu Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Tamat, "Bizim görevimiz araçları satınca bitmiyor. Esas görevimiz araç satışıyla başlıyor. Anadolu Isuzu, Türkiye'nin küçük otobüs ihracatının %60'ını gerçekleştiriyor. 22 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu 22 ülkeden 20'si Avrupa ülkeleridir. Çorlu Belediyesi'nin satın aldığı ve Çorlu halkının kullanacağı bu araçlar da Avrupa standartlarına sahiptir. Türkiye'nin en güzel projelerinden bir tanesi Çorlu'nun toplu taşıma projesidir. 65 olan araç sayısının 165'e çıkmasını diliyorum,"diye konuştu.

Devir teslim töreni münasebetiyle konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Böylesine önemli ve anlamlı bir törende sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Özellikle Engelliler Haftası'nda engellilere ulaşımı engelsiz hale getiren bu otobüslerin hayırlı olmasını diliyorum. Toplu taşımayı yeni bir seviyeye sıçratacak, yeni bir çığır açacak olan Belediye Başkanını ve bu araçları hem standartlara uygun hem de zamanında teslim eden Anadolu Isuzu'yu tebrik ediyorum," dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Isuzu Genel Müdürü Ömer Lütfü Ablay ve Isuzu Satış ve Pazarlama Müdürü Fatih Tamay, kırmızı kurdele keserek halk otobüslerinin açılışını yaptı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Anadolu Isuzu Firmasının yöneticileri basın mensuplarının sorularını cevapladılar. Devir teslim törenine katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikramı yapıldı.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    14.05.2011 17:21:12
  • Okuma Sayısı
    404

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l