Belediyemizin Serası Yeşillendi

Çorlu Belediyesi'nin Havuzlar Mahallesi'nde bulunan tesisi, yazın gelişiyle birlikte hareketlendi. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren tesiste çiçek ve süs bitkileri üretilen seralar, hayvan yetiştirilen kümesler, marangoz atölyesi, fidan yetiştirme tesisi bulunuyor.

Trakya'nın en büyük bitki üretim kapasitesine sahip olan seralarda, geçen yıl ekilen tohumlar yeşererek büyümeye başladı. Yılın dört mevsimi üretim yapılan serada, ateş dikeni, berberis, biberiye, çalı, çam, çıtır taflan, çivit, dağ muşmulası, gül, hanımeli, hatmi, ılgın, ispirya, karayemiş, kartopu, kasımpatı, kül çiçeği, lavanta, lavantin, ligüstrum, manolya, mazı, meşe palamudu, ortanca, oya, pitosporum, sardunya, sarmaşık, servi, söğüt, süs narı, şimşir, taflan ve yer örtücü bitkileri yetiştiriliyor.

Çiçek ve süs bitkileri istenen büyüklüğe geldiğinde, parklara ve refüjlere ekiliyor. Üretilen fidanlar ise ağaçlandırma çalışmalarında kullanılıyor.

13.05.2011 09:35:44