Belediyemizden Eğitime Akıllı Katkı

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, ilçemizde bulunan eğitim kurumlarına akıllı tahta ve projeksiyon makinesi yardımlarını sürdürüyor.

Eğitime destek projesi kapsamında Çorlu'daki ilköğretim okullarına akıllı tahta, projeksiyon makinesi ve dizüstü bilgisayar hibe eden Çorlu Belediyesi, bu kapsamdaki yardımlarını sürdürüyor. Çorlu Belediye meclis salonunda yapılan toplantı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Durmaz, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarının müdür ve öğretmenleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşti.

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan yaptığı konuşmada, "Eğitime destek ilkemiz doğrultusunda yaptığımız akıllı tahta, projeksiyon makinesi ve dizüstü bilgisayar yardımlarımızı sürdürüyoruz. Eğitim ve öğretimin ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu sizlere anlatmama gerek yok. Sizler bunu çok iyi biliyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin çağımızın getirdiği teknolojik yeniliklerden faydalanması için elimizden gelen her türlü imkânı seferber ettik. Daha önce Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği öncelikli okullara yardımlarda bulunduk. Bu kapsamdaki yardımlarımız Çocuk Festivali'nde düzenlediğimiz turnuvada da devam etti. Bu sefer daha geniş kapsamlı bir şekilde ilköğretim okullarına akıllı tahta yardımlarının yanında, ortaöğretim kurumlarına projeksiyon makineleri hibe ediyoruz. Bunların haricinde 10 okulumuzda laboratuar düzenlemesi yaptık. Ayrıca Atakent İlköğretim Okulu'nda 2 Adet otistik sınıfı hazırladık. Zübeyde Hanım Anaokulu'nun bahçesinde trafik eğitim parkı kurduk. Bütün bu çalışmaları yaparken, bu sene 2 ilköğretim okulumuzun Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kaliteli kurumlar kategorisinde 2.'lik ödüllerini almaları bizi ayrıca memnun etmiştir. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcımız Kemaleddin Avcı'nın da göreve başlamasıyla eğitim camiası ile olan diyaloglarımız artmıştır. Önümüzdeki süreçte imkânlar çerçevesinde yaptığımızı yardımları devam ettirmeyi hedefliyoruz," dedi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Durmaz, "Öncelikle Çorlu Belediyesi'ne yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Son iki yıl içerisinde ilçemizde bulunan ilköğretim okullarına önemli yardımlar yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı'nın eski çalışma arkadaşımız olmasının da etkisiyle belediye yönetimiyle daha sıcak ilişkiler içerisindeyiz. Eğitim kurumlarına yapılan bu yardımlarının bundan sonra da devam etmesini diliyoruz," diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, "İlçemizde bulunan 30 ilköğretim okuluna 1'er adet akıllı tahta, note book ve projeksiyon makinesi, 13 liseye 3'er adet projeksiyon makinesi hibe ediyoruz. Yaptığımız bu yardımlar sonucunda toplam 50 adet akıllı tahta sistemini okullarımıza kazandırdık. Akıllı tahta sistemi tedarikçi firmanın yetkilileri tarafından okullarda kurulacak. Bu cihazları teslim ettiğimiz okul yöneticileri, firmanın yetkilileri ile irtibata geçerek eğitmenleri davet edecekler. Eğitmenler de cihazları kurarak bu sistem hakkında öğretmenlere bilgi verecekler. Çağımızın teknolojik imkanlarını okullarımıza kazandıran bu yeniliklerin, eğitim sistemimize faydalı olacağına inanıyorum," dedi.

Toplantıya katılan okul müdürleri ve öğretmenler Çorlu Belediyesi'nin yaptığı yardımlardan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek teşekkür ettiler. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı ve Bilgi İşlem Müdürü Sibel Ozut, okul müdürlerine akıllı tahta sistemi ve projeksiyon makinelerini teslim etti.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    23.12.2010 13:48:11
  • Okuma Sayısı
    36

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l