İstanbul Yolundaki Türk Bayrağı Yenilendi

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İstanbul yolu üzerindeki üst geçitte bulunan Türk bayrağı ve belediye logosunu yeniledi.

Geçtiğimiz dönemde kilit taşından yapılan ay yıldızlı al bayrak ve çorlu belediye logosunda çökmelerin meydana gelmesi ve kilit taşlarının arasında çıkan otların kötü bir görüntüye neden olması sebebiyle, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yeniden düzenlendi. Bayrak ve belediye logosunun bulunduğu alanın zemini kepçe ile dolgu yapılarak düzlendi. Daha sonra alanın yüzeyi demir ile kaplanarak üzerine hazır beton döküldü. Çorlu Belediyesi yazısının ve logonun hatları çizilerek iç kısımları kırmızı beyaz ve mavi akrilik boya ile boyanıp gri renkli gölgelendirme yapılmak suretiyle bayrak ve logo oluşturuldu. Türk bayrağı 22x13 m ölçülerinde olup toplam  286 metrekaredir. Logo 4.35x3.40, "Çorlu Belediyesi" 19.80x2.4 ve 12x2.40 boyutlarındadır. Bayrak, logo ve yazının çevresi kalsit ve dolomit taşlarıyla kaplanarak estetik bir görüntü kazandırıldı. Ayrıca yenileme çalışmaları sırasında alanın konumu daha dik hale getirilerek bayrağın daha uzak mesafelerden görülebilmesi sağlanmıştır.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, yaptığı açıklamada, "İstanbul yolu üzerinde yaptığımız çalışma sonucunda bayrak ve logomuzu yeniledik. Kilit taşından yapılan bayrak ve Çorlu Belediyesi yazısını sürekli olarak bakımdan geçirmek gerekiyordu. Yaptığımız bu son çalışmada akrilik boya kullandık. Bu sayede özelliğini yıllar boyunca koruyacaktır. Çorlu'ya İstanbul yolu üzerinden gelen vatandaşlar bayrak ve belediye logomuzu görmektedirler. Kent estetiği adına yaptığımız bu tür çalışmalar bundan sonra da devam edecek," diye konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    22.12.2010 15:44:52
  • Okuma Sayısı
    19

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l