Belediyemizin Serası Kışa Hazırlanıyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin Havuzlar Mahallesi'nde bulunan serası, kışa hazırlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren serada, ekilen çiçek ve süs bitkisi tohumları yeşerdi.

İlçe genelinde bulunan park, kaldırım ve refüjlere ekilen çiçek, süs bitkisi ve fidanları ekonomik maliyetlerle yetiştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yaz aylarında yürütülen hummalı çalışmaların ardından, kış aylarında da yeşillendirme ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürecek. Trakya'nın en geniş kapalı alana sahip serasında yetiştirilen çiçek ve süs bitkileri, ihtiyaç duyulan yerlere ekilmeye başlandı.

Öte yandan sera alanında bulunan depoya yeni bölümler ilave edilerek genişletiliyor. Oluşturulan yeni kapalı alanlar, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün ihtiyaçlarında kullanılacak. Ayrıca serada yetiştirilen evcil hayvanlar için yeni kümesler inşa ediliyor. Yeni yapılan kümesler tavuk, ördek, kaz, yaban ördeği, güvercin, bıldırcın ve tavşanlara ev sahipliği yapacak. Yetiştirilen evcil hayvanların, Cumhuriyet Parkı'nda kurulması hedeflenen mini hayvanat bahçesi bünyesine alınması planlanıyor.

Sera alanı içerisinde bulunan marangoz atölyesine de yeni makineler alındı. Çeşitli ahşap malzemelerin işlenmesinde kullanılmak üzere torna, freze ve zımpara makineleri alındı. Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınan tomruklar, bıçkı makinesinde kesildikten sonra piknik masası, kuş yuvaları, oturma yerleri, çit malzemeleri ve oturak yapımında kullanılıyor.

Belediyenin serasında yapılan yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü, kış ayları öncesinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Yeni oluşturulan kapalı depo alanı, yapılan kümesler ve marangoz atölyesine atılan makineler belediyemizin çalışmalarına katkı sağlayacaktır. Serada yetiştirilen çiçek ve süs bitkileri park, kaldırım ve refüjlere ekilmeye başlandı," diye konuştu.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    9.11.2010 11:21:22
  • Okuma Sayısı
    17

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l