Şinasi Kurşun Caddesi Asfaltlandı

Orjinal Resim

Şinasi Kurşun Caddesi'nde altyapı projesini hayata geçiren Çorlu Belediyesi, geçtiğimiz hafta sonu yapılan hummalı çalışma sonucunda yolun Bülent Ecevit Bulvarı'ndan santral kavşağına kadar olan bölümünü tamamladı.

1 Haziran'da başlatılan altyapı çalışmaları sonucunda, 2 km'lik hatta; 1.737 metre yağmur suyu hattı, 2.886 metre kanalizasyon hattı ve 3.583 metre içme suyu hattı yapılan Şinasi Kurşun ve Hürriyet Caddeleri'nde 2.500 metre mesafede toplam 8.000 ton asfalt serildi. Asfalt serim ekibi geniş bir ekip ve çok sayıda iş makinesiyle hafta sonunda, yolun Bülent Ecevit Bulvarı ile kesiştiği bölgede bulunan kavşaktan başlayarak, santral kavşağına kadar olan bölgeyi asfaltladı. Trafik yoğunluğunun düşük olduğu gece saatlerinde, yoğun sise rağmen yürütülen asfaltlama çalışmaları, Pazar sabahı 05:30'a kadar devam etti.

Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yürütülen asfaltlama çalışmalarının ardından Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Şinasi Kurşun Caddesi ve Bülent Ecevit Bulvarı'nın kesişme noktasında kurulan kavşakta yeşillendirme çalışması yaptı. Bordür taşları özenli bir şekilde boyanan refüjler toprak ile doldurularak, çim ve menekşe ekildi. Ayrıca Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından güneş enerjisi ile çalışan yönlendirme tabelaları ve ışıklandırma sistemi kuruldu. İki günde tamamlanan çalışmalar sonucunda, Şinasi Kurşun Caddesi yepyeni bir görüntüye kavuştu.

Belediye ekiplerinin çalışmalarını Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Ahmet Sarıkurt, Erdoğan Demirci ve Oktay Çolpan ile daire müdürleri yerinde inceledi. Bölgede oturan vatandaşlar da çalışmaları izleyerek, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları ve belediye personeline verilen hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Asfaltlama ve çevre düzenleme çalışmaları esnasında vatandaşlarla sohbet eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, "Göreve geldiğimiz ilk günlerden itibaren, altyapıyla ilgili sorunları gidermek için çalışma başlattık. Çorlu'yu altyapısını çözmüş, modern bir kent haline getirmek için çalışıyoruz. Şinasi Kurşun Caddesi'nde yapılan bu çalışma, en önemli altyapı projelerimizden biriydi. İçme suyu ve kanalizasyon sistemi tamamen yenilendi. Ayrıca daha önce bulunmayan yağmursuyu kanal sistemini kurduk. Kaldırım çalışmalarının tamamlanmasının ardından, ekiplerimiz hafta sonunda gece-gündüz çalışarak yolu asfaltladılar. Halkımıza söz verdiğimiz şekilde bu hizmeti vermekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Orhan Kemal ve Mustafa Kemal Caddeleri'ndeki çalışmalarımızı da en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız," diye konuştu.

Öte yandan Orhan Kemal ve Mustafa Kemal Caddeleri'nde altyapı çalışmaları devam ediyor. Hattın tamamlanan bölümlerine tuvanen ve mıcır serilerek asfalt çalışması için zemin hazırlığı yapılmaya başlandı.  

 

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    8.11.2010 10:48:11
  • Okuma Sayısı
    34

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l