Park ve Bahçelerde Hizmet Atağı

Orjinal Resim

Yaz aylarından itibaren ilçe genelinde çalışmalarına hız veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, mevcut parklarda yürütülen bakım ve yeşillendirme çalışmalarının yanı sıra yeni parklar yaparak hizmete sunuyor.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak Park ve Bahçeler Müdürü Erkan Tosun açıklamalarda bulundu. "Sera ekibimiz yalnızca Ağustos ayı içerisinde 250.000'i aşkın mevsimlik çiçek tohumu atmıştır. Bu tohumlardan begonya, vinca, kadife, ateş çiçeği ve benzeri çiçek türleri yetiştirilecektir. Daha önce seramızda yetiştirdiğimiz 225.000 adet mevsimlik çiçek ve 11.500 adet kordes gül de saha ekiplerimiz tarafından ilçemizdeki parklara, kamu alanlarına, kavşak ve refüjlere özenli bir şekilde dikilmiştir. Ayrıca kendi tesislerimizde yetiştirdiğimiz 10.000 metrekare rulo çim, yeşil alanlarımıza serilmiştir. Bunların yanı sıra 15.000 civarında çalı, 1.000'i aşkın ibreli ve yapraklı ağaç dikilmiştir," dedi.

İlçe genelinde bulunan parklarda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Tosun, "Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyet gösteren ekiplerimiz oldukça esnek bir çalışma programıyla hafta sonları da dahil olmak üzere geceli-gündüzlü çalışmaktadır. Parklarımızın büyük bir bölümünde çocuklar için 25 adet tek kuleli, 5 adet tek kuleli oyun grubu kuruldu. Aynı parklarda yetişkinlerin de faydalanabilmesi için 15 takım kondisyon aleti hizmete sunulmuştur. Yine Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan marangoz atölyesinde Ağustos ve Eylül ayları içerisinde 37 adet piknik masası, 37 adet demir ayaklı bank imal edilerek ihtiyaç duyulan parklara yerleştirilmiştir," dedi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün önümüzdeki aylarla ilgili projeler hakkında bilgiler veren Tosun,"Parklarla ilgili 4 projemiz ile ilgili ihale süreçleri devam etmektedir. Bu kapsamda Sağlık Mahallesi Edirne Caddesi 8-9. Sokak'ta kurulacak park için ihale yapılacaktır. En büyük projemiz olan Cumhuriyet Parkı İhalesi sonuçlandı. Ayrıca ilçe genelinde bulunan 7 parkta basketbol sahası kurmak üzere ihale yapacağız. 6 adet park yapım ve 11 adet Çocuk Oyun Alanı Çevre Düzenleme ihalesi de yapılacaktır. Bütün bu çalışmaları yaparken halkımızın önceliklerini göz önünde bulundurarak, parkları çocukların oyun oynayıp keyifli anlar geçirebileceği, yetişkinlerin boş vakitlerinde spor yapabilecekleri sosyal alanlar haline getirmeyi hedefliyoruz. Yaptığımız çalışmaların halkımız tarafından desteklenmesi, parkların korunup kollanması gerekiyor. Halkımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesini rica ediyoruz," diyerek sözlerini bitirdi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    24.09.2010 17:04:53
  • Okuma Sayısı
    43

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l