İlköğretim Haftası Çorlu'da tören ve etkinliklerle kutlandı. Atatürk Meydanı'nda başlayan programda resmî erkânın katılımıyla İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Programa daha sonra Şahinler İlköğretim okulunda devam edildi.
Şahinler İlköğretim Okulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı programa Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Kudret Şarıtaş, Çorlu Emniyet Müdürü Ender Özköslü, devlet erkânının temsilcileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende konuşan Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, yeni öğretim yılına başlarken öğretmensiz okul ve sınıf kalmadığını belirterek, "En büyük yatırım; eğitime yapılan yatırımdır. Bu bilinçle ilçemizde her yıl artmakta olan okul ve derslik ihtiyacını gidermeye yönelik çalışmalarla yürütüyoruz. Bu alanda herkes üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmelidir. Yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum," dedi.
Şahinler İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu şiirler ve sergiledikleri folklor gösterisiyle devam eden program sekizinci sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencilerine "Şahinler İlköğretim Okulu'na hoş geldiniz" çiçeklerini sunmasının ardından son buldu.