Belediyemiz Trafik Eğitim Parkı Kuruyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi, kendi ürettiği çiçek ve çimlerle parkları ve bahçeleri yeşillendiriyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün Havuzlar Mahallesi'ndeki serasında çiçek ve süs bitkileri, Emlak Konutları arkasında bulunan tesiste çimler yetiştiriliyor. Ekonomik maliyetlerle üretilen çiçekler, çimler ve süs bitkileri ihtiyaç duyulan yerlere ekiliyor. Yaz aylarında çalışmalarına hız veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Zübeyde Hanım Anaokulu'nda Trafik Eğitim Parkı kuruyor.

İlçe genelinde yürütülen çalışmalar hakkında değerlendirmeler yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Bilindiği gibi yaptığımız yeni düzenlemeler sonucunda Atatürk Parkı, çok farklı bir görüntüye kavuştu. Halkımızın aileleriyle birlikte gidip vakit geçirdiği güzel bir ortam haline geldi. Çorlu'nun 20 mahallesinde bulunan parklarda yeşillendirme çalışmaları yapıldı ve pek çok yere oyun gurupları ve kondisyon aletleri kuruldu. Bütün bu çalışmalarımızı oldukça ekonomik maliyetlerle yürütüyoruz. Belediyemiz bünyesinde bulunan serada çiçekler, süs bitkileri, fidanlar yetiştiriyoruz. Emlak Konutları arkasında bulunan çim tesisimizde yetiştirilen çimler alınarak, ihtiyaç duyulan yerlere seriyoruz," dedi.

Halkın ortak kullanım alanı olan parkların yanı sıra Çorlu'da bulunan okulların da bahçelerinde düzenlemeler yaptıklarını ifade eden Çolpan, "Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki ekiplerimiz Emlak Konutları yanında bulunan Zübeyde Hanım Anaokulu'nun bahçesinde Trafik Eğitim Parkı kuruyor. Çorlu'da bulunan anaokullarının öğrencileri belirli bir program dahilinde burada trafik eğitimi verilecek. Trafik Eğitim Parkında akülü arabalarla eğitim verilecek. Yol ve kaldırımlar buna göre düzenleniyor. İhtiyaçlara uygun bir şekilde trafik sinyalizasyonları da bulunacak. Önümüzdeki öğretim yılına kadar Trafik Eğitim Parkı'nın tamamlayarak hizmete sunmayı planlıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar neticesinde trafik kurallarına uyan ve bu konuda duyarlılık gösteren nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak istiyoruz," dedi.

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    15.07.2010 11:23:25
  • Okuma Sayısı
    7

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l