Coğrafi Bilgi Sistemi Oluşturuluyor

Orjinal Resim

Çorlu Belediyesi'nin Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde yürüttüğü AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) Projesi saha çalışmaları devam ediyor.

 

AKOS Saha ekibinin çalışmalarına Çorlu Belediye Başkan Vekili Hasan TOPRAK ve Serhad ÇATALKAYA da katılarak incelemelerde bulundu. Şeyhsinan Mahallesi'nde yürütülen çalışmalarda hazır bulunan Bilgi İşlem Müdürü Sibel OZUT, Bilgi İşlem Sorumlusu Volkan ÇETİNER, saha çalışmalarda kat edilen aşamalar hakkında bilgiler verdi. Çalışma bölgesinde toplanan verileri cep bilgisayarlarına işleyen AKOS saha personeli apartman sakinleriyle tek tek görüşerek anket yaptılar.

 

AKOS saha ekiplerinin çalışmaları devam ederken Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad ÇATALKAYA, saha ekiplerinin çalışmalarını ara vermeden sürdürdüğünü belirtti. Bu projede gelişen teknolojinin tüm imkânlarından faydalanıldığını ifade eden ÇATALKAYA, "Coğrafi Bilgi Sistemi, Belediyemizin hizmet alanı içerisindeki her taşınmazı ve her insanı, mekanları ile birlikte değerlendirmeye imkan tanıyan, coğrafi olarak referanslandırılan tüm sözel verilerin, dijital arşiv kayıtlarının ve sayısal haritaların ilişkisel yapıda tek bir veritabanı üzerinde depolanarak yönetilebilir ve sorgulanabilir, analiz edilebilir kılındığı bir uygulamadır. İnternet ve telefon üzerinden sunulan interaktif hizmetler ile vatandaşın bulunduğu her noktadan Belediyemize ulaşabilmesini, Belediyemizin hizmetlerinden faydalanmasını sağlayan, Tapu-Kadastro, Nüfus İdaresi, Emniyet, Altyapı Kurumları, Muhtarlıklar gibi bileşenler ile kurulan entegrasyonlarla Belediye sınırları içerisindeki tüm coğrafya, altyapı, üstyapı ve insana ilişkin güncel ve doğru bilgileri içeren bir veritabanı kullanan, bir kente ait tüm bu bilgilerin güncel tutulmasını sağlayan bir sistemler bütünüdür," dedi.

 

Coğrafi Bilgi Sisteminin Belediyeye Faydaları

 

Coğrafi Bilgi Sisteminin Belediyeye faydalarını anlatan ÇATALKAYA, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tutarlı bir bilgi sistemi altyapısı kurulması, birim fonksiyonlarında otomasyon kullanımının artması sayesinde, etkinlik ve üretim artışı gerçekleşecektir. İş adımlarının gerçekleşmesinde zamandan tasarruf edilerek, birimler arası tam bütünlük sağlanacaktır. Belediye hizmet önceliklerini; doğru, güncel bilgi ve analizlerinin sonuçlarına göre tespit eder hale gelecektir. Belediye kaynaklarını ve ihtiyaçlarını tam olarak bilerek, daha iyi kaynak yönetimi yapmaya başlayacaktır. Bilgiye dayalı yönetim süreci başlayacak ve Belediyemiz, kentliye yeni katma değerler sunabilir hale gelecektir. Bunların yanında Çağdaş teknolojiye dayalı uygulamalar konusunda eğitilen Belediye Personelinin çalışma motivasyonu artacaktır. Belediye standart ve şeffaf hale gelecektir."

 

Coğrafi Bilgi Sisteminin Vatandaşlara Faydaları

 

Coğrafi Bilgi Sisteminin, Belediyenin çalışmalarına olduğu kadar, vatandaşlar için de önemli faydaları olduğunu dile getiren ÇATALKAYA, "Halkın, Belediye ve hizmetlerine mekândan bağımsız olarak her yerden ulaşabilmesi sağlanacak. Vatandaşların yaşamını kolaylaştıran uygulamalar hayata geçirilecek. Hizmet süreçlerindeki bilgi eksikliği ve koordinasyonsuzluktan kaynaklanan bürokrasi ortadan kalkacak. Vatandaşlar çağdaş uygulamaları kullanabilmeye, onlardan hizmet alabilmeye başlayacaktır," diye konuştu.

 

Coğrafi Bilgi Sisteminde Yürütülen Çalışmalar

 

Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde, AKOS (Akıllı Kent Otomasyon Sistemi) ekibinin Coğrafi Bilgi Sisteminin oluşturulmasında önemli aşamalar kat ettiğini söyleyen ÇATALKAYA, yürütülen çalışmaları da değerlendirdi. "Diğer kamu kurum ve kuruluşları (Tapu, Kadastro, Nüfus ve Muhtarlık) ile ilgili kurulan entegrasyonlar sayesinde kent ve kentli envanterinin Coğrafi Bilgi Sistemi veri havuzuna anlık olarak toplanmaya devam edilmektedir. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan AKOS Ekibi, Taşınmaz Servisi, Halk Masası Servisi gibi birimlerle sahadaki taşınmaz değişikliklerinin, Belediyedeki kişi sicil, mükellef beyan, ruhsat vb. bilgilerin güncellenmesi, takibinin yapılması ve sistemin güncel kalması çalışmaları sürdürülmektedir. Bilgi İşlem Müdürlüğümüz yönetiminde Proje yöneticisi ve teknik personelden oluşan 20 kişilik AKOS güncelleme ekibi, operasyonel müdürlükler ile Coğrafi Bilgi Sistemi güncellemesi yapılmaktadır. Farklı kurumlarla daha etkin entegrasyonların oluşturulması, Coğrafi Bilgi Sistemi verilerinin Kent Rehberi, Google Earth uygulamaları ile internet üzerinden paylaşımının sağlanması gibi konularda çalışmalar yürütülmekte ve Coğrafi Bilgi Sisteminin geliştirilmesi için proje çalışmaları yapılmaktadır," dedi.

 

Halkımızın Saha Ekiplerine Çalışmalarında Yardımcı Olmasını Bekliyoruz

 

Coğrafi Bilgi Sisteminin oluşturulması amacıyla AKOS saha ekiplerinin Çorlu genelinde saha çalışmalarını yürüttüğünü söyleyen ÇATALKAYA, vatandaşlara saha ekiplerinin çalışmalarında gerekli duyarlığı göstermeleri için çağrıda bulundu: "Coğrafi Bilgi Sisteminin oluşturulması amacıyla, 20 kişiden oluşan ekibimiz, 2010 yılı içerisinde tüm binaları tek tek dolaşarak gerekli bilgileri anketlerle toplayarak veri havuzumuzda toplayacaktır. Bu çalışmaların hedeflenen başarıya ulaşabilmesi için, Çorlu Belediyesi onaylı Kimlik Belgeleri olan saha ekiplerinin yönelttiği soruların titizlikle yanıtlanması ve görevlilere kolaylık gösterilmesidir. Vatandaşların vereceği doğru yanıtlar, Belediyemizin hizmetlerinin daha hızlı ve verimli olmasını sağlayacaktır. Bu noktada vatandaşlarımıza da önemli görevler düşüyor."

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    4.05.2010 15:31:06
  • Okuma Sayısı
    92

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l