Başkan Baysan´dan Birinci Yıl Değerlendirmesi

Orjinal Resim

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinin 1. yıl dönümünde basın toplantısı düzenleyerek yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri anlattı.

 

Sabah Kahvaltısında Çorlu Belediye Meclis Salonu'nda yerel ve bölgesel basının temsilcileri ve ulusal haber ajanslarının muhabirleriyle bir araya gelen Başkan Ünal Baysan, faaliyet raporunu slayt gösterisi eşliğinde sundu. Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan'ın da hazır bulunduğu toplantıda, basın mensupları Belediyenin projeleriyle ilgili sorular sorarak bilgi aldılar.

 

Katılımcılara hitaben konuşma yapan Başkan Ünal Baysan, "Göreve geldiğimiz günün üzerinden 1 yıl geçti. Bu süre içerisinde yapılan çalışmaları ve devam eden projeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bildiğiniz gibi 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde yeniden Belediye Başkanlığı görevine seçildik. Halkımız bize güven duyarak bu göreve getirdi. Halkımızın beklentilerini biliyoruz. İnternetten gönderilen e-mailler ve şahsi müracaatlar sayesinde vatandaşların istek ve önerilerini değerlendirmeye alıyoruz. Yaptığımız çalışmaları sizlerle bugün paylaşacağız. Ayrıca Belediyemizin yeni logosunu da sizlere tanıtacağız," dedi.

 

Personel Durumu

 

"Yaptığımız bütün çalışmalarda Belediyemizin farklı birimlerinde çalışan personelin emeği bulunmaktadır. Belediyemiz bünyesinde 198 memur, 273 sürekli işçi, 25 adet kadro karşılığı sözleşmeli memur görev yapmaktadır. Toplam mevcut 496'dır.

 Ayrıca Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde 194 taşeron personel, Park Bahçeler Müdürlüğü'nde 44 taşeron personel, Fen İşleri Müdürlüğü'nde 26 taşeron personel, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde 24 taşeron personel, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü'nde 61 taşeron personel çalışmaktadır. 25.03.2010 itibarı ile gerçekleşen gelirimiz 66.130.346.87 TL, 25.03.2010 itibarı ile gerçekleşen 60.903.029.43 TL'dir.

 

Yeni Alınan Araç ve İş Makineleri

 

Yeni alınan arak ve iş makineleri, Devlet Malzeme Ofisi'nden bir defada yapılan en büyük toplu alım olma özelliğini taşımaktadır. 1 Greyder, 6 Yükleyici, 1 Ekskavatör, 1 Silindir, 15 Kamyonet, 8 Kamyon, 1 Minibüs, 1 Otobüs, 9 Otomobil, 1 Ambulans, 1 Cenaze Aracı olmak üzere toplam 45 adet araç belediyemize kazandırıldı.

 

Yeni Asfalt Plenti Kuruluyor

 

Asfalt plenti yeniden faaliyete geçti. Yeni kurulacak asfalt plenti ile üretim kapasitesi saatte 200 tona çıkarılacaktır. Vakıf Bank tarafından belediyemize hibe edilen asfalt plenti Tekno Asfalt tarafından Belediye Şantiyesi'nde kurulacaktır. Bu konuyla ilgili olarak Vakıf Bank ile protokol imzalanmıştır.

50.000 ton asfalt alımı ve serme ihalesi yapıldı. 50.000 metrekare kilit taşı, 10.000 metrekare bordür taşı alımı satın alınacak. İhale ilanları yayınlandı.

Görevde olduğumuz bir yıl içerisinde 25 km sıcak asfalt yaptık. 200 km asfalt yama yapıldı. 17,5 km satıh kaplama yaptık.

Kaldırım yapımlarına başlandı. 4.839 mt bordür taşı döşendi. 7.207 mt kilit taşı döşendi.

Bülent Ecevit Bulvarı yol çalışmalarına kendi ekip ve imkânlarımızla başladık. Yolun bir şeridi tamamlanarak trafiğe açıldı.

 

12 Bölgede Altyapı Çalışmalarımız

 

12 ayrı bölgede 11 km kanal,1,2 km yağmur suyu kanalı ve 3,1 km içme suyu hattı yapıldı.

 2009 yılı içerisinde 4455 adet yeni su abonesi yapıldı. Endeks okuma personelini hizmet alımı yöntemi ile çalıştırmaya başladık. Aylık endeks okunmasına başlandı. Bu sayede % 35 tahakkuk artışı ve  % 27 tahsilât artışı sağlandı. Su fiyatları tüketime bağlı olarak yaklaşık % 20 oranında indirildi.

 

Şantiye Deposu Yenilenmekte ve Yeni Alanlar İlave Edilmektedir

 

Yeni alınan araç ve ekipmanların depolanması amacıyla mevcut depolarda tadilat yapılarak yenilenmiş ve 392 metrekare yeni depo binası inşa edilmiştir.

 

Tarihî Belediye Binası Restore Edilecektir

 

Çorlu Belediyesi'ne ait en eski bina olan Tarihî Belediye Binası restore edilerek şehrimize kazandırılacaktır. Üniversitelerden konuyla ilgili olarak bilimsel destek alınmıştır. Şu anda restorasyon projesi ihale aşamasındadır. Bu bina Belediyemizin imkânlarıyla restore edilecektir. Ayrıca Belediyemiz bünyesindeki Bilim Kurulu Çorlu'daki tarihî çeşmelerin restorasyonuyla ilgili projesi bulunmaktadır.

 

Otogar Binası Yenileniyor

 

Eski otogar binasında tadilat ve yenileme çalışması yapılmaktadır. İhale sürecinin tamamlanmasından sonra yüklenici firma çalışmalara başlamıştır. Binanın dış cephesi ve çatısında tadilat yapılarak yenilecek, binanın iç duvarları yeniden sıvanıp seramikleri yenilenecektir.

 

Eski Belediye Binası Yenileniyor

 

Eski Belediye binasının yapım onarım ihalesi yapıldı. Tadilat çalışmaları başlamış olup, bu bina Temmuz ayında hizmete açılacaktır. Ayrıca Belediye Düğün Salonu'nda tadilat ve yenileme çalışmaları başlatılmıştır.

 

 Kentsel Dönüşüm Referandumu Yapıldı

 

Birlikte Yönetmeye Var mısınız? Yönetim anlayışımız doğrultusunda Eski Sanayi bölgesinde mülkiyet sahipleriyle referandum yapıldı. İmar planlarında vatandaşların bilgisi ve onayı olmadan daha önce İmar Planlarına Kentsel Dönüşüm alanı olarak işlenmiş karar, halkın kendi kararıyla iptal edilmiş oldu.

 

Metruk Binalar Yıkılıyor

 

Çorlu'da görüntü kirliliğine neden olan metruk binalar yıkılmaktadır. Çerkezköy yolundaki metruk fabrika binası ve ilçemizin farklı bölgelerinde bulunan metruk yapılar yıkılmıştır. İmar İşleri Müdürlüğü'nün yıkım çalışmaları devam edecektir.

 

Çorlu Belediyesi'nden Teknoloji Atağı

 

e - imar uygulaması başlatıldı. Web sayfamızdan imar durumu alınması sağlandı. e- belediyecilik uygulamasına geçilerek su faturaları ve emlak vergileri internet ortamında tahsil edilmeye başlandı.

 

t- belediyecilik uygulaması tamamlandı. Bu kapsamda kurulan çağrı merkezi halkımıza hizmet verecektir.

 

 

Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS) ihalesi yapıldı. Saha ekipleri çalışmalar yürüterek kent bilgi sisteminin verilerini hazırlamaktadır. Bu kapsamda dijital arşiv oluşturulmaktadır.

 

Çorlu'ya Yeni Bir Mezarlık Alanı Kazandırılacak

 

Reşadiye Mahallesinde 600 dönüm alan yeni mezarlık yeri olarak tahsis edildi. 2010' da halkımızın hizmetine sunulacaktır.

 

İmar İşleri Müdürlüğü tarafından 551 adet inşaat ruhsatı 290 adet iskan ruhsatı verildi.

 

Zabıta Müdürlüğü'nün Denetimleri

 

3.694 adet iş yeri Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından denetlendi. 172 adet iş yeri çeşitli sebeplerden dolayı mühürlendi.

 

Trafik İle İlgili Düzenlemeler

 

26 adet sinyalizasyon kavşağının bakım ve onarımı yapıldı. T, S, J plakalı araçların yönetmeliği yeniden düzenlenerek meclisçe kabul edildi.

 

Santral Kavşağındaki TEDAŞ'a Ait Arsa Satın Alındı

 

Santral Kavşağındaki mülkiyeti TEDAŞ'a ait 848 metrekare arsa satın alındı. Belediyemize ait 2000 metrekare arsayla birlikte yeraltı katlı otopark yapılacaktır. Üstü de yeniden park alanı olarak düzenlenecektir.

 

Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çorlumuzu Güzelleştiriyor

Çorlu genelinde 57 parkımız mevcut. Kapsadığı alan 318.949 m2 dir.

 Refüj, yol kenarı ve diğer bakımı yapılan yeşil alan miktarı 1.436.788 m2. 27.900 metre rulo çim parklara serildi. 4576 adet ağaç, 32379 adet ağaççık dikildi. 360 m2 alanda tomruk işleme tesisi kuruldu. 220 adet piknik masası yapıldı. 34.079 adet süs bitkisi üretildi. 30.000 adet çiçek Dünya Çevre günüde bedelsiz olarak halkımıza dağıtıldı. 11 adet yeni park yapıldı.  556471 adet mevsimlik çiçek üretildi. 33 adet yeni çocuk oyun gurubu, 15 set kondisyon aleti ve 3 adet üçlü basketbol potası kuruldu. 345 adet yeni çöp kovası alındı.

 

Çırak Bayırı Mevkii'nde Sentetik Çim Saha Kuruldu

 

Çırak Bayırı mevkiindeki futbol sahası suni çim ile kaplandı. Çevre düzenlemesi ve mevcut binada tadilat yapıldı.

 

Sağlık İşleri Müdürlüğü Kuruldu

 

Halk ve çevre sağlığı korunması amacına yönelik Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde ilaçlama ve dezenfeksiyon ünitesi kurulmuş olup Vektör mücadelesi faaliyetleri Belediyemizin imkânlarıyla gerçekleştirilmiştir. Vatandaşlarımızdan gelen her türlü haşere ilaçlama talepleri ücretsiz yapılmak suretiyle hizmet sağlanmaktadır.

 

Veteriner İşleri Müdürlüğü lağvedilerek Sağlık İşleri Müdürlüğü kurulmuştur. Bu sayede Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak bir doktor Belediyemizde istihdam edilecektir. Ayrıca şeker ve kan tahlilleri halkımıza ücretsiz olarak verilecektir.

 

Halka Yapılan Yardımlar

 

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Fakir ve kimsesiz 8400 aileye erzak yardımı yapılmıştır.  İhtiyaç sahibi 7.000 aileye kömür yardımı yapıldı. 5500 adet ayakkabı ve kıyafet yardımı ilk ve ortaöğretim öğrencilerine yapıldı. 96 adet çeşitli branşlarda halk kursları açıldı. Bu kurslarımızdan 2100 öğrencimiz yararlandı. Yeni kurs binamız açıldı. Kurslar 16 Eğitmenle, 60 birim olarak çalışmalarına başladı. Yaz festivali kapsamında 200 çocuk sünnet ettirildi ve 25 çift evlendirildi. 2009 Yaz Festivali Kapsamında Funda Arar, Yeni Türkü ve Pop Star Erkan Konserleri düzenlendi.
Amatör spor kulüplerine ve okullara spor malzemesi yardımı yapıldı. Engelli vatandaşlarımıza 5 adet akülü 16 adet tekerlekli sandalye yardımı yapıldı.

 

Okullara Akıllı Tahta Yardımı

 

Eğitime destek projelerimiz kapsamında okullarımıza akıllı tahta sistemi kazandırıyoruz. 10 adet akıllı tahta Ocak ayı içerisinde öncelikli olan okullarımıza dağıtıldı. Yıl İçerisinde bu sayı 50 adede çıkarılacaktır.

 

Halk Masası Kuruldu

 

Göreve geldiğimiz ilk günlerde vatandaşlarımızın, belediyedeki işlemlerinde aksamalar olduğunu tespit ettik. Yaşanan aksamalarda hem vatandaşların hem de personelin haklı oldukları durumların olduğunu gördük. Bu nedenle halk masasını kurarak halkımızın hizmetine sunduk. Halk Masasında görevli dört personel halkımıza Belediyedeki işlemlerinde kolaylık sağlamaktadır.

 

Çorlu'ya Halkın Otobüsleri Geliyor

 

Halkımızın en fazla şikayet ettiği konulardan biri şehir içi toplu taşımacılığıdır. Daha önce yapılan ihale iptal edildiği için yeni ihale yapılamamaktadır. Yasalar şehir içi toplu taşımacılık yapma hakkını belediyesine vermiştir. Bu hakkı biz kendimiz kullanacağız.

Otobüs firmalarıyla yaptığımız görüşmeler devem etmektedir. Önümüzdeki haftalarda otobüslerin marka ve modellerini belirleyeceğiz. Alacağımız otobüsler son model, günümüzün teknolojisinin imkanlarına sahip araçlar olacaktır. Araçlarda modern donanım, klima ve televizyon olacaktır. Otobüslerin hepsinde engelliler için rampa bulunacaktır ve engelli vatandaşlarımız hizmetlerimizden ücretsiz olarak yararlanacaklardır. Yeni alınacak 80 adet araç şehir için ulaşımında çok önemli kolaylıklar sağlayacaktır. Bu nedenle halk otobüsleri değil, halkın otobüsleri olacaktır.

 

DEVAM EDEN PROJELER

 

Cumhuriyet Parkı Projesi

 

Cumhuriyet Parkı projeleri onaylandı, ihale hazırlıkları başladı. 120.000 metrekare alan üzerine kurulu olan Cumhuriyet Parkı bünyesinde su göletleri, açık ve kapalı kafeteryalar, piknik alanları, yürüyüş ve bisiklet parkurları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, konser alanları ve lunapark bulunacaktır

 

Atatürk Meydanı Parkı Yeniden Düzenlenecek

 

Atatürk Heykel Parkı, düzenleme çalışmaları ihale aşamasındadır. Parkın bünyesinde modern kafeterya, süs havuzu ve aydınlatma üniteleri olacaktır.

 

Cumhuriyet Meydanı'nda Katlı Yeraltı Otoparkı Kurulacak

 

Şehir merkezindeki otopark sorununa cevap verebilmek için mevcut AKM önündeki Cumhuriyet Meydanı'nda yer altı katlı otopark projeleri hazırlanmış, zemin etüt çalışmaları bitirilmiştir.

 

Kent Kimliği Projeleri

 

Kent kimliği adına pilot bölge olarak seçilen Omurtak Caddesi ve İstanbul Caddesi'nde mevcut binaların dış cephesi onarım süreci başlatıldı. Aynı kapsamda Çorlumuzda görsel kirliliğe neden olan tabela ve panolar kaldırtılmaktadır.

 

Muhtarlık Evleri Kuruluyor

 

Muhtarların kendi mahallelerinde halka daha iyi hizmet verebilmesi için yeni muhtar evlerinin yapım süreci başlatıldı.

 

Devam Eden Diğer Projeler

 

Salı pazarı kaldırılacak. Yerine Muhittin Mahallesinde 7.000m2 kapalı Pazar yeri yapılacak. Gerekli imar değişikliği yapıldı.

 

 Çorlu'nun tamamını kapsayan altyapı ve arıtma tesisi için İller Bankası'na müracaat edildi. DSİ ile görüşmeler devam etmektedir.

 

Şinasi Kurşun Caddesi ve Mustafa Kemal Caddesi'nde yağmur suyu ve içme suyu altyapı çalışmaları yapılacaktır.

 

İdare Mahkemesince iptal edilen Sağlık Mah. Yeşiltepe mevkii imar planlarının çalışması tamamlandı. 1/5000'lik planlar Meclisimizce onaylandı.

 

 Daha önce İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen Yeşiltepe İmar Uygulaması yeniden ihale edildi. İhaleyi alan firma çalışmalara başladı.

 

 Silahtarağa Mahallesinde iptal edilen planların temel çalışması olan dere ıslahı ile ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. DSİ' ne resmen müracaat edilmiştir.

 

Katı Atık Bertaraf Tesisi için firmalarla görüşmeler devam etmekte olup, Çorlu'nun ihtiyaçlarına en uygun çözüm aranmaktadır.

 

 Temizlik İşleri Müdürlüğü'nce 80 litrelik 1100 adet konteynır alım ihalesi yapılmıştır.

 

Çorlu genelinde yapılacak 3 adet kapalı spor salonu inşaatı için projeler onaylandı. Yer tahsisleri yapıldı.Cemile Yeşil Anadolu Lisesi yanındaki salon ihalesi bu hafta yapılacaktır.

 

Emlak Konut trafiğini rahatlatmak için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünden gerekli izin alındı. 2 adet bağlantı yolu çalışmalarına başlandı.

 

Atakent' in ihtiyacı olan alış-veriş merkezi için proje çalışmaları devam etmektedir.

 

 Yardıma muhtaç vatandaşlarımızın yararlanabilmesi için Aşevi ve   2 .el eşya toplama merkezi çalışmaların

KAYIT DETAYLARI

  • Oluşturulma Tarihi
    30.03.2010 16:49:50
  • Okuma Sayısı
    60

Diğer Haberler

Site Yönetimi Çorlu Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü l Tüm Hakları Saklıdır l